Акцентите по National Geographic през февруари

National Geographic Последна промяна на 30 януари 2024 в 00:00 5334 0

National Geographic

Кредит National Geographic

И през втория месец на 2024 година в ефира нa National Geographic ни очакват интригуващи премиерни акценти, както следва:

  • РАЗСЛЕДВАНЕ НА САМОЛЕТНИ КАТАСТРОФИ, сезон 23
  • ГЕНИЯТ: МАРТИН ЛУТЪР КИНГ-МЛАДШИ И МАЛКЪЛМ ЕКС
  • АРКТИЧЕСКО ИЗКАЧВАНЕ С АЛЕКС ХОНЪЛД, сезон 1
  • КОСМИЧЕСКА НАДПРЕВАРА
  • ИСТИНСКИТЕ ЧЕРВЕНИ ОПАШКИ

Кредит: National Geographic

Разследване на самолетни катастрофи, сезон 23 (10 еп. по 60 мин)
Премиера: 26 февруари 2024 от 22:00 ч.
Излъчване: Всеки понеделник от 22:00 ч.

Кредит: Cineflix 2023

Всеки път, когато самолет се разбие, светът обръща взора си към случващото се. Същото правят и експертите, чиято работа е да разберат обстоятелствата и причините. „Разследване на самолетни катастрофи“ се завръща по National Geographic за своя 23-ти сезон и разкрива истината зад най-легендарните авиационни катастрофи. Всеки епизод включва разкази на очевидци, завладяващи възстановки, най-съвременни компютърно генерирани изображения, информация от черни кутии, записи от пилотската кабина и интервюта с разследващите, които в крайна сметка са определили какво се е объркало.

Разкривайки мрачната истина, че авиационната безопасност се подобрява с всеки следващ инцидент, „Разследване на самолетни катастрофи" проследява тези авиопроизшествия, за да разбере какво и защо се е объркало.

Геният: Мартин Лутър Кинг-младши и Малкълм Екс (8 еп. по 60 мин)
Премиера: 4 февруари 2024 г. от 22:00 и 23:00 ч.
Излъчване: Всяка неделя от 22:00 и 23:00 ч.

Кредит: National Geographic

Четвъртият сезон на „Геният“ ще изследва живота, наследството и философията на д-р Мартин Лутър Кинг-младши и Малкълм Екс. Под прозорливото ръководство на Кинг Движението за граждански права в САЩ развива каузата за расово равенство чрез ненасилствени протести и законодателство. Чест критик на мирния подход на Кинг, Малкълм Екс настоява категорично за овластяване, идентичност и самоопределяне на чернокожите. Въпреки че произхождат от коренно различна среда и се срещат само веднъж, Кинг и Малкълм Екс са синоними на епохата на гражданските права, която формират, те са като двете страни на една и съща монета. Освен че си повлияват взаимно, те вдъхновяват милиони хора, завинаги изменят социалното съзнание на Америка и налагат равносметка за дългата история на расовото и икономическото неравенство в страната.

Арктическо изкачване с Алекс Хонълд, сезон 1 (3 еп. по 60 мин)
Премиера: 8 февруари 2024 г. от 21:00 и 22:00 ч.
Излъчване: Всеки четвъртък от 21:00 ч.

Кредит: National Geographic

Алекс Хонълд, познато от отличения с награди „Сам на скалата“, води шестседмична експедиция в Източна Гренландия, за да се опита да покори за първи път една от най-високите неизкачвани скални стени в света.

Тази експедиция е много повече от просто катерене за Хонълд, дългогодишен активист в областта на климата. Това е възможност да се наблюдава от първа ръка въздействието на изменението на климата върху жизнено важна за бъдещето на планетата диви места. С помощта на глациолога Хайди Севестре Алекс и екипът изследват влиянието на климатичните промени върху ледниците, ледените шапки и фиордите в тази отдалечена част на Арктика.

Космическата надпревара (120 мин)
Премиера: 17 февруари 2024 г., събота, от 22:00 ч.

Кредит: National Geographic

„Космическата надпревара" разкрива малко известни факти около съревнованието за изпращане на първия чернокож човек в космоса – сложна мрежа от пропаганда по време на Студената война и казуси, свързани с гражданските права, които обхващат Съединените щати, Русия и Куба. Наричана от експертите „последната битка на Студената война", ще научим историята на трима мъже, които са били защитавани и често използвани от тези страни като символи в идеологическата война, оформила нашата история.

Истинските Червени опашки (60 мин)
Премиера: 24 февруари 2024 г., събота, от 21:00 ч.

През април 1944 г. лейтенант Франк Мууди лети на 4 мили северно от пристанището Порт Хюрън, Мичиган.  Той управлява своя изтребител Бел П-39 Еъркобра, когато започва да извършва артилерийски упражнения. Но това, което е трябвало да бъде рутинна тренировъчна мисия, се превръща в трагедия. Самолетът на Мууди се поврежда, пада в хладните води на езерото Хюрън и бавно изчезва. Тялото на Мууди е намерено 3 месеца по-късно в съседната река Сейнт Клер, но самолетът му никога повече не е видян. Ето откъде започва нашата история....

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !