БИОФЕСТ'23: Потопете се в чудния свят на биологията!

НаукаOFFNews Последна промяна на 11 май 2023 в 16:32 1999 0

Заповядайте в Биологическия факултет на СУ "Св.Климент Охридски"  утре, 12 май, в 12:00 в двора на Биологически факултет (или вътре, ако е лошо времето) на събитието БиоФест.

Тук ще опознаете живите бижута на Антарктика, поведението на мечките и биоакустиката на насекомите. Ще може да надникнете в необятния свят на бактериите, микроводораслите и суперхраните.

На събитието всяка катедра представя работата си от научна гледна точка, но на достъпен език, по атрактивен начин.

Ще можете да се разходите из тайните градини на факултета и да направите флуорография на растителните видове, както и да наблюдавате тяхното ин витро култивиране.

Когато погледнете през микроскопа, ще се запознаете със структурите на различните клетки и пътя на тяхното развитие.

Установете връзката между науките, като се гмурнете в дълбините на биологичните клубове. Ще можете да преоткриете историята на вирусите и да разберете как е започнало всичко.

За всички любопитни ще се демонстрират STEM-експерименти и ще бъдат представени биотехнологиите около нас.

Посетителите и кандидат-студентите ще имат възможността да се запознаят с основните дейности в Биологическия факултет, както и да присъстват на интересни експерименти на различни тематики.

„Най-интересно би било за кандидат-студенти, които се ориентират към биологията, но представяме преподаватели от целия факултет, както и студенти доста активно участват. Подбрана е такава тематика, че е интересно и за малки, и за големи, за специалисти, и за неспециалисти“, съобщават представители на факултета пред БНР.

Адресът на Биологическия факултет на СУ "Св.Климент Охридски" е бул. „Драган Цанков“ 8, ж.к. Лозенец, София.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !