Учени от БАН с призив за прекратяване на всички форми на обучение по хомеопатия в университетите

БАН Последна промяна на 20 март 2024 в 11:39 3984 0

Учени от БАН с призив кза прекратяване на всички форми на обучение по хомеопатия в университетите
Учени от БАН с призив кза прекратяване на всички форми на обучение по хомеопатия в университетите

Призив – обръщение изпратиха учени от Българската академия на науките към ректорите на медицинските университети във Варна и Стара Загора за прекратяване на всички форми на обучение по хомеопатия в университетите.

Инициативата е на Форума за борба с лъженауката при БАН. Сред подкрепилите обръщението учени са имената на редица от най-видните български медици. През 2022 г. ректорите на медицинските университети в София, Пловдив и Плевен, оценявайки правилно вредите от хомеопатията и нейното преподаване, прекратиха всички форми на преподаване на хомеопатията в техните университети.

Надяваме се, че нашият призив ще бъде чут и разбран правилно, тъй като цели укрепване на ефективността и авторитета на българското висше медицинско образование, се посочва в призива. Крайната ни обща цел е здравната ни система да се освободи от паразитиращите лъженаучни практики, да се повиши здравната култура на обществото ни и милиони българи да получават винаги само научнообосновано, ефективно и качествено лечение, отбелязват категорично учените.

Ето пълният текст на обръщението:

 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !