Adobe ще престане да поддържа Flash през 2020 г.

НаукаOFFNews Последна промяна на 26 юли 2017 в 16:45 28293 2

Компанията Adobe заяви, че до края на 2020 г. ще прекрати поддръжката си на платформата Flash и ще престане да обновява и поддържа Flash Player, е съобщено в блога на компанията.

Както се отбечлязва в съобщението, в последно време функциите на плъгина Flash Player станаха достъпни в повечето браузъри чрез стандарти като например HTML5. Затова компанията в сътрудничество със своите партньори, включително Apple, Facebook, Google, Microsoft и Mozilla, решава да прекрати поддръжката си за Flash.

Компанията призова разработчиците да преминат на отворените стандарти до 2020 г..

През 2015 г. Facebook се обърна към Adobe с призив "да убие" технологията за интерактивна уеб анимация Flash. 

Според директора на сигурността на социалната мрежа, призивът е свързан с увеличаването на броя на оплакванията за ненадеждността на Flash.

През същата година компанията Mozilla блокира Flash Player в броузера Firefox до второ нареждане, след като се разбра, че в плейера има слаби места, които позволяват на хакерите да проникнат в компютрите.

Apple се отказа от Flash още през 2010 година. В отворено писмо Стив Джобс обясни причините за отказа, посочвайки технологията като основна причина за сривовете на OS X.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

2

поп Дръвчо

28.07 2017 в 14:08

Когато и да го убият, все ще е късно.