"Кортана" вече може да превежда на 40 езика, включително и на български

Наука OFFNews Последна промяна на 02 септември 2015 в 11:30 24480 0

Виртуалният асистент на име "Кортана", който присъства в Windows 10, вече може да превежда думи и цели изречения на почти 40 различни езика, съобщава "The Verge". Сред тях е и българският.

Преводът ще се извършва в реално време, чрез писмена или гласова команда. Ако искаме да разберем как да кажем дадена фраза на друг език, можем просто да се обърнем към асистента с думите: "Хей, Кортана, как ще кажеш/преведи... дадената фраза... на фрески (например)".

"Кортана" и преди можеше да оказва елементарна помощ с превод на думи, но сега от "Microsoft" са интегрирали в нея технологията "Microsoft Translator", която присъства от известно време и програмата "Skype". По този начин виртуалният асистент става много по-"умен", а в речника му, освен българския език, присъстват вече и шведски, корейски, японски и дори... клингонски!

За момента от новата функция могат да се възползват само гражданите на САЩ и Китай, но от компанията казват, че постепенно асистентът ще "поумнее" при всички потребители по света.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !