07 февруари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Наградата от 20 000$ за разбиването на защитата на pCloud

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 19 ноември 2015 в 17:51 37550
Снимка: pCloud Crypto Challenge

Компанията за облачни услуги pCloud е отправила предизвикателство за 20 000$, които ще даде на хакера, който разбие криптираща система за защита на фирмата.

След регистрация участниците получават достъп до профил на компанията, съдържащ криптирана папка с информация. Всеки, успял да дешифрира заключената информация, ще вземе награда от $20 000 или еквивалента им в биткойни. pCloud Crypto Challenge продължава до 28.12.2015 г.

Вече повече от 2 000 хакери от цял свят са направили неуспешен опит да пробият защитата през първата половина на pCloud Crypto Challenge. Най-много хакерски опити са направени от САЩ – 22.05%, следвани от България с 13.33%, Индия – 11.81% и Великобритания – 10.14%.

Това, че никой досега е неуспял, говори че криптиращата система на компанията, разработка на български ИТ специалисти, е най-сигурната защита на информация до момента, съобщава economic.bg.

Докладът на норвежката компания Mnemonic, проверявала pCloud, също потвърждава, че услугата pCloud Crypto е сигурна и непробиваема.

„За да покажем колко сме уверени в работата си, в предизвикателството ще подложим на тест истинската платформа на pCloud“ – заяви изпълнителният директор на pCloud Тунио Зафер. 

„pCloud Crypto е революционен начин за защита на личните файлове на нашите потребители – допълни г-н Зафер. – Потребителят получава от системата уникален ключ, който му позволява единствен достъп до качените файлове. Дори администраторите на pCloud не могат да видят какво има в криптираните папки.“

pCloud е швейцарска компания с българско IT ноу-хау, предоставяща решения за съхранение и споделяне на файлове в облака с възможности, които правят контрола над информацията по-лесен от всякога. Продуктите за крайни клиенти и за бизнеса са изцяло създадени от доказан екип български специалисти със забележителен принос в IT сферата. За по-малко от две години pCloud достигна ниво, конкурентно на световните лидери в бранша. pCloud вече може да се похвали с 3 млн. потребители по цял свят. Сред уникалните функционалности на pCloud са pCloud Drive, pCloud Crypto, богатите възможности за споделяне на Upload/Download линкове, автоматично синхронизиране на файловете и много други.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Компютри
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.