38% от американците се отказват от бира "Корона" заради коронавируса

Ваня Милева Последна промяна на 29 февруари 2020 в 10:52 15010 1

Кредит Pxfuel

Близо двама от всеки пет американци отказват да пият бира "Корона" заради епидемията от коронавирус, въпреки че нямат никаква връзка освен сходното име.

CNN съобщава, че ново проучване, проведено от 5W Public Relations, установи, че 38% от пиещите бира няма да купуват бира "Корона" „при никакви обстоятелства“ заради вируса, който вече заразил над 83 000 души в 60 държави и е убил близо 3000 души по целия свят.

Други 14% от анкетираните, които пият "Корона", заявиха, че няма да си поръчат нито една на обществени места, според проучването, обхващащо 787 пиещи бира в САЩ. Това се случва в много неподходящо време, тъй като производителят пуска новата линия на марката "Корона".

"Няма съмнение, че бирата "Корона" страда заради коронавируса", заяви Рон Торосян (Ronn Torossian), основател на компанията за връзки с обществеността 5WPR. „Можете ли да си представите, как някой ще влезе в бар и ще каже: „Здрасти, може ли една Корона? “ или "Донеси ми Корона".

В друго проучване, проведено от YouGov, компанията установи, че намерението на потребителите да купуват Corona е паднало до най-ниското си ниво от две години.

Естествено няма връзка между коронавируса и напитките "Корона", но The New York Post съобщава, че 16% от анкетираните все пак твърдят, че не са сигурни дали не са свързани. Онлайн търсенията за „corona beer virus“ се появиха в началото на февруари, според CNN, но оттогава намаляват.

CNN съобщава, че акциите на компанията майка Constellation Brands, собственик на бранда, паднаха с 8 процента в четвъртък, но целият борсов пазар се понижи тази седмица, защото разпространяващият се вирус (или паниката около него) заплашва да провали световната икономика.

Източник:

 Report: 38% of Americans won’t drink Corona beer because of coronavirus, Syracuse

The spread of the coronavirus couldn't have come at a worse time for Corona beer, CNN

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

1

поп Дръвчо

04.03 2020 в 09:36

Ние пък, тука, в България, реагираме наопаки.

Като се случи някаква облачна метеорологична прогноза да ни застрашава излета, ние най-отговорно сядаме да изпием облаците предварително.

И помага.

Довечера ще се огледам за бира Корона. Макар че у нас рядко я продават.