50 години от кацането на Луната, а сега накъде?

НаукаOFFNews Последна промяна на 02 май 2019 в 14:08 4111 0

Вълнуват ли ви космическите полети? Елате на Софийския фестивал на науката в София Тех Парк.

На 9 май 2019, четвъртък от 19:00 до 20:00, в зала А1 Арена трима астрофизици по случай 50-годишнината от кацането на Луната ще ви помогнат да разберете повече за нашия красив спътник.

На 20 юли 1969 г. спускаемият апарат Еagle, част от мисията Apollo 11, успешно каца на Луната. Нийл Армстронг става първият човек, стъпил на нашия естествен спътник. Това е изключителен ден за човечеството, защото за пръв път човешки крак стъпва на космическо тяло, различно от Земята.

На това вълнуващо пътешествие ще ви отведат: гл. ас. д-р Владимир Божилов от катедра Астрономия на СУ "Св. Климент Охридски", Тихомир Димитров от програма "Космическа академия за деца" и Никола Каравасилев – учител по физика и астрономия. В лекцията те последователно ще преминат през всички важни аспекти на това историческо събитие. Ще започнат с историята на изследванията на Луната преди изпращането на хора там. След това ще се спрат на "условията за живот", които Луната може да предложи. За финал ще разкажат за самото пилотирано кацане, а заедно с това ще опровергаят и някои популярни конспирации за неговата истинност.

Билетите за това събитие са на цена 5 лв. Можете да ги закупите онлайн или от офиса на Британски съвет в София.

В партньорство с BEA Solutions.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !