Американски лектор представя най-необичайните състояния на човешката психика

Д-р Брайън Шарплес се завръща на сцената на Ratio, за да разкрие какво знаем за странните психологически разстройства и възможните начини за лечението им

Ratio Последна промяна на 13 септември 2019 в 13:16 3366 0

Психологията познава много състояния, които карат хората да се държат по необичайни и странни начини. Примери за това са убеждението, че сте били отвлечени от извънземни, или пък чувството, че важните хора в живота ви са били заменени от идентично изглеждащи измамници. Класификацията на психологическите разстройства включва още желанието за ампутация на напълно здрав крайник, страх от това, че непрекъснато пропускате нещо и други.

Д-р Брайън Шарплес ще се качи за втори път на сцената на Ratio на 17 септември, този път в Детски научен център Музейко, за да представи още от странните примери за неща, които хората си мислят, чувстват или правят. Гостите на събитието “Weird(er) Psychological Disorders” ще научат как тези необичайни психологически състояния влияят на хората, които страдат от тях. Д-р Шарплес ще обобщи какво знае психологията за причините за развитието им и възможните начини за лечение.

В момента Д-р Брайън Шарплес е гост-изследовател със стипендия за изследователска дейност в Goldsmiths, University of London. Преди това е преподавал в Pennsylvania State University, Washington State University, както и в Американската школа по професионална психология в университета Аргоси, Северна Вирджиния.

Д-р Шарплес има широки интереси в сфертата на абнормната психология и психотерапията. Той е автор на три книги и е публикувал над 40 статии на теми, свързани с популярни и по-малко известни разстройства, психодинамична терапия, професионални проблеми и история и философия на клиничната психология. Често е лектор на конференции и публични събития както в Америка, така и в Европа.

“Ratio presents: Weird(er) Psychological Disorders” ще се проведе на 17 септември в Детски научен център Музейко, а вратите отварят в 19:00. Събитието ще се проведе на английски език. Повече информация и билети можете да намерите на сайта на организаторите ratio.bg

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !