29 януари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Австралийските власти издирват сериен убиец на птицечовки (видео)

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 20 април 2017 в 14:26 79200
Как може някой да посегне на толкова очарователни същества? Снимка: NSW DPI/Flickr

Властите в Нов Южен Уелс, Австралия, съобщиха озадачаващата новина, че издирват сериен убиец на птицечовки след откриването на телата на три от тези същества изхвърлени в парка, пише IFLScience.

Организацията Humane Society International (HSI), Австралия, предлага 5000 австралийски долара награда за всеки, който има информация, която може да доведе до задържането и осъждането на извършителя на това ужасно престъпление.

Телата са открити в Ботанически градини Олбъри (Albury Botanic Gardens). Ужасяващото е, че две от тях са обезглавени и са им взети главите. Местни биолози първоначално решиха, че птицечовките може да са били нападнати от лисици, но след като телата на убитите птицечовки са прегледани от ветеринар се потвърди, че главите им са отстранени с остър предмет.

"Що се отнася до нас, смятаме, че не е лисица и мнението на ветеринаря е, че не е лисица" - заяви Хейзъл Кук (Hazel Cook), говорител на местния клон на организация за опазване на дивата природа пред Guardian Australia. "Бихме се радвали да бяхме опровергани. Ще ни се да мислим, че човек не би направил подобно нещо".

Има толкова много въпроси. Защо някой ще нападне едно от най-безобидните животни в света? Как е могъл да ги намери, тъй като те, както е известно, са неуловими? Защо са обезглавени? И как може да се посегне на толкова очарователни същества? - коментира Кети Еванс (Katy Evans) на страницата на IFLScience.

Птицечовките са ендемичен вид, те се срещат само в Източна Австралия. Имат човка, макар и не точно като на птиците. Снасят яйца, но хранят малките си с мляко. Наричат ги "най-странните същества на света".

Тези животни са символ на Нов Южен Уелс и са защитени по Закона за националните паркове и дивата природа от 1974 г.. В Австралия, ако някой убие защитен вид подлежи на глоба от 11 000 австралийски долара или шест месеца затвор.

Има много странни обстоятелства около тези убийства. Кук обяснява, че птицечовките няма как да попаднат в градините сами, тъй като няма никакъв воден път до тях. Някой си е направил труда да намери животните, да ги улови, да ги пренесе до градините, да ги заколи и да им вземе главите.

"В началото решихме, че може да са били уловени случайно от някой с незаконни мрежи в реката" - разказва Кук - "но тогава защо да ги мести до градините? Защо просто не е изхвърлил телата в реката? И защо е взел главите? Ние все още не знаем какво са направили с главите".


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.