Екологията – начин на мислене 7 - студентска научна и екологична конференция

Наука OFFNews Последна промяна на 27 март 2015 в 08:28 5134 0

На 9-ти май тази година ще се проведе 7-мата студентска научна и екологична конференция “Екологията – начин на мислене” в Биологическия факултет на Пловдивски университет “Паисий Хилендарски”. Входът за участие и посещение е свободен.

По време на почивките ще се проведе и викторина с награди, в която ще участват и гостите. Гостите ще могат да разгледат и колекциите на факултета, както и организираната фотоизложба.

Седмата национална студентска научна конференция „Екологията – начин на мислене” се организира от катедра „Екология и ООС” към Биологически факултет на ПУ „Паисий Хилендарски” и Студентски съвет – ПУ „Паисий Хилендарски”. Целта на конференцията е да предостави възможност на студентите от ПУ и други ВУЗ от страната да развият своето екологично и биологично мислене и да представят своите научни и научно-популярни разработки.

Традиционно конференцията акцентира върху различни области на екологията, опазването на природата и екологичното образование.

Форми на участие:

Доклад

Времето за представяне на докладите е 12 мин + 3 мин време за въпроси (общо 15 мин). Желаещите да участват, трябва да попълнят формулярите за участие (от сайта на събитието) и да ги изпратят на [email protected], не по-късно от 15 април 2015 г.(включително). Пълният текст на научно-популярните доклади (до 15 страници, с таблици, фигури и литературният списък) ще бъдат отпечатани в специален сборник с доклади, ако те отговарят на изискванията и бъдат изнесени на конференцията. Те не бива да са публикувани до този момент. Първият автор на доклада задължително трябва бъде студент. 

Пълният текст на научните разработки (до 10 страници, с таблици, фигури и литературният списък), на екологична тематика ще бъдат отпечатани в специализираното научно списание „Ecologia Balkanica” , ако те отговарят на изискванията на списанието и бъдат изнесени на конференцията. Те не бива да са публикувани до този момент. Първият автор на доклада задължително трябва бъде студент, но е желателно разработката да бъде в съавторство с преподавател. Представянето на докладите е на български език, а публикуването в списанието задължително е на английски език, оформено според изискванията за автори на списанието. Конференцията ще се проведе в 15 аудитория в сградата на Биологическия факултет при ПУ „Паисий Хилендарски“, ул. „Тодор Самодумов“ 2 (до Античния театър).

Фотоизложба

По идея на организационният комитет, тази година за трети път успоредно с конференцията ще се проведе и фотоизложба под мотото „Екологията – начин на мислене и действие“. Във фотоизложбата могат да вземат участие само студенти и докторанти със собствени снимки, правени в България. Снимките трябва да са в посоченото тематично направление. Допуска се участие с до 6 снимки. Размерът на снимките трябва да бъде - ширина: 18 см и височина 13 см (цветни или черно-бели).

Краен срок за подаване на заявки за участие за фотоизложба: 1 май 2015

За повече информация, посетете сайта на събитието или фейсбук страницата.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !