25 септември 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Jurassic World с нов смразяващ трейлър (видео)

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 21 април 2015 в 16:56 29020

Jurassic World, новата част от фантастиката за динозаври Jurassic Park, се сдоби с нов трейлър, който вече се завъртя в мрежата. Видеото, пуснато от Universal Pictures, показва нов вид динозавър, много по-опасен от познатия ни тиранозавър рекс.

Трейлърът бе пуснат на 20 април и за по-малко от ден събра близо милион гледания и над 1700 коментара.

Във филма ще се появи ужасяващ динозавър, наречен Indominus rex. Този зловещ хибрид е създаден чрез кръстосване на гени на сепия, змия, тиранозавър рекс и велосираптор. Създателите на филма отбелязват, че дължината на измисленото създание е 12 м, а теглото - 10 т.

Премиерата на "Jurassic World", режисиран от Колин Тревъроу (Colin Trevorrow), ще бъде на 11 юни тази година. Той ще бъде четвъртият филм от поредицата за приключенията на хората в изкуствения свят на динозаврите.

Създателят на първите серии Стивън Спилбърг, този път ще бъде изпълнителен продуцент.

Юрски парк (известен още и като Джурасик парк) е научно-фантастичен роман, написан от Майкъл Крайтън. Писателят, с присъщата си педантичност въвежда основни понятия от теорията на хаоса, фракталите, разказва и за методите на генетиката.

С идеите от теорията на хаоса, героят на Крайтън, математикът Иън Малкълм обяснява провала на увеселителния парк, в който са генетично пресъздадени динозаври. През 1993 година Стивън Спилбърг адаптира романа в блокбъстъра Джурасик парк.

Драконът от книгата "Юрски парк" на Майкъл Крайтън, (Хартер-Хейтуей)

Най-известният "литературен" фрактал. Откровенията на Малкълм в тази книга предизвикаха у много хора интерес към фракталите.

Може да се получи много лесно като последователно се сгъва на две лист хартия и се разтваря, докато ъгълът стане 90о.

Още за "дракона" на Хартер-Хейтуел може да се прочете в темата за IFS

Начупената драконова линия принадлежи е към класа на самоподобните рекурсивно генерирани геометрични структури. Основата е просто прав ъгъл. Фигурата се изгражда за всеки етап от рекурсивни замествания на всяка една от отсечките на фигурата от предишния етап с генератора във формата на прав ъгъл.
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.