Кандидатствайте за Европейската награда за млад изследовател

Наука OFFNews Последна промяна на 28 януари 2016 в 08:40 1835 0

До 1 февруари пост-докторантите могат да изпратят своята кандидатура за участие в Европейската награда за млад изследовател.

Европейската награда за млад изследовател се дава от 2010 г. на изследователи, демонстриращи изключителна изследователска дейност и лидерство. Целта ѝ е да вдъхнови изследователите в ранен етап да включат в европейското измерение и перспектива в своите изследвания.

Критериите за кандидатстване са следните:

- Изследването трябва да има ясно европейско измерение, дали защото е направено чрез сътрудничество на изследователи от различни европейски държави или е изследователски проект в една европейска държава, което има за цел изследователска тема с европейска стойност.
- Изследването трябва да бъде демонстрирано с отлично качество (публикации, награди, дарения, патенти, споменаване във вестници и т.н.)
- Критериите, които ще вземе предвид журито, са: качеството на постигнатия научен резултат, ролята в определянето на изследователския проект, вдъхновението за останалите (състуденти, членове на изследователската група), приобщаването на по-широката публика.

Критериите за класиране са следните:

- Кандидатите трябва да работят в европейска държава (да се разбира в географския смисъл на думата, както е дефиниран от правилата на Съвета на Европа), но не е задължително да имат европейска националност.
- Кандидатстването е отворено за млади изследователи, които в момента са записани в постдокторална програма от какъвто и да е вид, и които са защитили тезата си след 01.01.2011 г.
- Кандидатурата трябва да е на английски.

Документите за кандидатстване са следните:

- Заглавна страница - формата, която трябва да се свали, попълни и включи в кандидатурата като заглавна страница, може да се изтегли като PDF-файл или като файл на Word.
- До две страници във формат A4, описващи изследването и неговото европейско измерение.
- Максимум две страници CV и една страница с наградите, които вече са получени.
- Списък с публикации, плакати за представяния, конференции, изпълнения (включително концерти за студентите по сценичните изкуства или музикознание).

Всички гореизброени документи трябва да се изпратят като един PDF-файл. Освен това кандидатите трябва да представят имената на двама учени и имейлите им в подкрепа на номинацията. Всеки от тези учени ще бъде помолен да напише и изпрати директно на [email protected] препоръчително писмо в обем не повече от две страници във формат A4. В него те трябва да коментират качествата на кандидата в контекста на гореописаните критерии.

Церемонията по награждаването се провежда на всеки две години на форума EuroScience Open Forum (ESOF), където двама наградени ще представят своята работа. Тази година форумът ще се проведе в Манчестър, Великобритания от 23 до 27 юли.

Повече информация можете да намерите тук.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !