Китайски робот ще се опита да влезе в колеж

Наука ОFFNews Последна промяна на 05 юни 2017 в 11:00 3180 0

Кредит caliser.com

Националният изпит за влизане във висше образование, наречен Гаокао.

Разработеният в Китай робот AI-MATHS усилено се готви за приемните изпити на 7 юни и ще се опита да постъпи в колеж, съобщи агенция Синхуа.

Роботът е създаден от компанията AI Chengdu Zhunxingyunxue Technology, която е специализирана в разработките на изкуствения интелект. Специалисти, които участват в създаването на робота, обясняват, че техният експеримент включва опит на AI-MATHS да премине на китайския национален приемен изпит. За да направи това, той ще трябва да отговори на въпросите на теста по математика. Изпитът ще продължи около два часа. 

През февруари 2017 г. роботът участва в подобен изпит, като събра 93 точки от възможни 100. Сега тестът ще бъде по-труден, но и той е усъвършенстван през последните месеци. 

Дори да издържи изпита, роботът няма да стане колежанин, но създателите ще могат да преценят дали е станал по-умен от зимата.

Приемните изпити ще се проведат в Китай на 7 юли - разработчиците имат много малко време да подготвят всички необходими за робот "пищови".

Китайското министерство на науката и технологиите обяви план за разработване на роботи, които да издържат националния изпит за влизане във висше образование, наречен Гаокао. Според плана до 2020 г. AI роботите ще са достатъчно умни, за да получат достъп до водещи университети чрез приемен изпит.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !