Кукумявка пътува на стоп 300 километра, скрита в голямото коледно дърво за Ню Йорк

Ивайла Сопотенска Последна промяна на 24 ноември 2020 в 02:40 2102 0

Кредит Ravensbeard Wildlife Center

Малката кукумявка, пътувала на стоп 300 километра.

Поставянето на коледно дърво на площад "Рокфелер" в Ню Йорк е традиция, която няма да бъде пропусната и тази година и светлините му ще бъдат официално запалени на 2 декември. Необичайното този път е, че в клоните на дървото работници откриват скрит пътник - малка кукумявка.

Птицата изглежда е живеела в 23-метровия норвежки смърч в Онеонта, щата Ню Йорк, преди дървото да бъде отрязано и превозено до "Рокфелер център".

Когато работниците, участващи в изправянето на дървото, започват да разплитат клоните му, те откриват новия пернат пътник, останал приклещен между клоните на дървото без храна в продължение на три дни. Птицата, която оттогава е кръстена „Рокфелер“, изненадващо е оцеляла по време на пътуването си без наранявания и от Центъра за дивата природа Рейвънсбиърд съобщават, че след като вече се е нахранила е в добро здраве.

Работниците откриват малкия пътник в клоните на дървото, преди да го поставят на площад "Рокфелер". Кредит: Ravensbeard Wildlife Center

Северноамериканска пернатонога кукумявка (Aegolius acadicus) е малък вид кукумявки, разпространени, както подсказва името им, по северноамериканския континент. Известно е, че имат предпочитания към гъстата иглолистна дървесина, което обяснява и защо стопаджията е открит в голямото коледно дърво.

След дългото си пътуване птицата Рокфелер вече е в добри ръце. Кредит: Ravensbear Wildlife Center

По приблизителни данни популацията на птиците в САЩ е около 2 милиона, така че Рокфелер трябва да се справи добре с живота, дори ако не може да си спомни маршрута обратно до Онеонта. Освен това, тези кукумявки избират нови партньори всяка година, така че всъщност няма значение дали тази Коледа е подарил на някого сърцето си и още на следващия ден е потеглил с дървото.

Източник: IFLScience - A Tiny Owl Hitchhiked 200 Miles Inside the Rockefeller Christmas Tree

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !