30 септември 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Лудият Майк не се отказва: Полита, за да докаже, че земята е плоска

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 29 януари 2018 в 10:33 59183
Новата ракета на "Лудия" Майк. Снимка: madmikehughes

"Лудият" Майк Хюз, привърженик на конспирацията за плоската Земя, изглежда, че има нова ракета и нова дата за старт на своята мисия, която има за цел да докаже, че нашата сфероидна планета е всъщност диск.

А всъщност, може би, ще докаже обратното на себе си.

През ноември 2017 г. Хюз обяви плановете си да се изстреля на 550 метра над пустинята Мохаве в Калифорния в самоделнс ракета, задвижвана от пара. Той заяви, че от тази височина ще направи снимки, които ще докажат, че Земята е плоска. (прочетете "Дори и дете може да докаже, че Земята е кръгла. Ето как")

Новата ракета на Хюз. 

61-годишният Хюз имаше първоначално планове да се изстреля на височина до 2 километра със скорост 800км/ч. и да прелети над призрачния град Ембой в Калифорния и да се приземи с два парашута. Но му бе забранено от Бюрото за управление на земите (BLM), което му попречи да се разбие въру земи, собственост на BLM с ракетата си, струвала спестените му 20 000 долара като шофьор на лимузина.

Това щеше да е вторият му опит с ракета. През 2015 година Майк Хюз стартира от Морисбург, Онтарио, който е на около 80 километра южно от Отава и кацна с парашут на остров Огден в щата Ню Йорк, пресичайки река Сейнт Лорънс с помощта на собствената си ракета като едва не загива, след като парашутът му се разкъсва.

Сега, според няколко публикации в своята Facebook страница, Хюз е изградил нова ракета, с която планира да се изстреля над  Ембой на 3 февруари и има намерение да стартира вертикално, така че да не преминава над собственост на BLM.

Но за да снима кривината на Земята Хюз ще трябва да достигне около 10 700 м в ясен ден - далеч по-високо, отколкото е заявката му, че ще се издигне със самоделната си ракета.


Salvatore
Рейтинг : 6013
04.02 2018 в 12:21 3
+ 3
- 0
Баси кретена! Ами качи се на някой 800-метров баир и снимай! Или си купи билет за самолет и снимай от 10 000 метра! Не, че нещо невиждано ще излезе от снимките.
+ 1
- 1
По всичко изглежда, че в Калифорния са забранили и планинския туризъм.
PetarD
Рейтинг : 11558
29.01 2018 в 14:45 1
+ 1
- 0
2000м. и 10700м. са нечувани височини в човешките постижения.
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.