19 август 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

MIT предлага на всички безплатни уроци по теория на покера

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 23 юли 2015 в 11:02 38560
Снимка: MIT

Масачузетският технологичен институт (MIT) е публикувал със свободен достъп курс от лекции на тема "Теория и анализ на покера". Достъпни са видео лекции, записки и специални бележки по курса.

Събитието е част от програмата OpenCourseWare, която е посветена на осигуряване на свободен достъп до избрани лекции на Института за всички - дори и за тези, които не се учат в него.

Мнозина казват: "Защо трябва да се учи това? То няма да ми трябва." Но лекциите по покер, може би, ще са не само интересни, но и много полезни от практическа гледна точка.

Първата лекция

Лекциите води Кевин Дезмънд, който има бакалавърска степен по финанси. Неговите лекции са анализ на технологиите и планирането с цел да се приберат повече пари от играта.

Курсът обхваща основите на играта, най-добрата стратегия и важни детайли, които обикновено се пренебрегват от аматьорите. Анализира се поведението на играчите, маниера на игра и прогнозите за техните бъдещи действия в зависимост от предишните раздавания.

Дезмънд води курса от миналата зима и сам е съдействал да бъде отворен за всички желаещи. Анализът на игра, рискове и стратегии за бъдещето могат да бъдат полезни не само за хазарт.

MIT не за първи път организират курсове, свързани с хазарта. През 80-90-те години на миналия век, една малка група от студенти от Института се занимават с въпроса за броенето на картите в играта "21" и се пробват в различни казина. Случайно се запознават с професионален играч и под негово ръководство са припечелили от едно казино в Лас Вегас стотици хиляди долари.

Документален филм за групата Blackjack.

Тази група, известна като Blackjack екипа на MIT, е действала в продължение на 15 години. Те са станали толкова известни, че за тях са написани няколко книги, а по сюжета на тези събития са заснети няколко филма, включително филма "21" от 2008 година с Кевин Спейси в главната роля.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.