29 януари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Място за докторант в Австралия за изследване на екологията на европейската червена лисица

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 25 септември 2015 в 15:24 32070
Снимка: Flickr/Jans Canon

Институтът за околна среда Хоуксбъри (Hawkesbury Institute for the Environment - HIE) към Western Sydney University, Австралия, кани високо мотивиран докторант за изследвания на екологията на европейската червена лисица (Vulpes Vulpes) в градовете на Австралия.

Ментори на кандидата за докторска степен ще бъдат д-р Джъстин Уелберген (Justin Welbergen) от HIE, проф. Крис Дикман (Chris Dickman), Университет на Сидни и д-р Джон Мартин (John Martin), Royal Botanic Garden, Сидни.

Проектът има достатъчно финансиране за покриване на оперативните разходи и разходите за оборудване за изследвания на терен. Кандидатът трябва да подаде заявление към Australian Postgraduate Award (APA) и / или UWS Postgraduate Research Award (UWSPRA) за получаване на стипендия.

Заинтересованите кандидати трябва да изпратят CV (на английски език) заедно с кратко описание на техния опит и виждане за проекта до д-р Джъстин Уелберген (j.welbergen@westernsydney.edu.au), до 2 октомври 2015 г..

Заявленията към APA & UWSPRA трябва да се изпращат до 16 октомври 2015.

Проектът се очаква да започне през първия семестър на 2016.

За проекта

Европейските червени лисици се срещат в стопанства и националните паркове, но повечето хора не знаят за тях, те също така живеят край нас в градове и предградия. Лисиците са сред застрашените видове от ключово значение за биоразнообразието в Австралия.

Досега има няколко проучвания за оценка на екологията на градската лисица, но малко се знае за мястото на лисиците сред хищните видове в променените от човека местообитания.

Този проект се фокусира върху екологията на движението на лисиците в градска среда, за да се преодолеят тези пропуски в знанията ни за вида и по този начин да се даде възможност за по-добро разбиране и информиран контрол на този вид в Австралия.

Методите ще включват, но няма да се ограничат до GPS телеметрия, фотокапани и др.

Как да кандидатстваме


За повече информация може да изтеглите информационния флайер.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.