29 януари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Национален онлайн фотоконкурс за студенти на тема „Светлина“

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 16 април 2021 в 15:02 23410

Съюзът на физиците в България oбявява Национален онлайн фотоконкурс за студенти на тема „Светлина“
посветен на Международния ден на светлината – 16 май.

Фотоконкурсът е част от Младежката научна сесия на тема: „Природните науки и технологиите“, организирана от Съюза на физиците в България и фондация „Еврика“, която ще се проведе в рамките на 49-ата Национална конференция по въпросите на обучението по физика през 2021 г.

Конкурсът има за цел да провокира участниците да наблюдават, търсят, заснемат и споделят светлината в цялото ѝ многообразие и форми в природата или като резултат на човешката дейност. Да представят своето отношение и чувства към конкретни проявления, а също и художествен прочит на видими събития и прояви, свързани със светлината.

Участието е с една фотография във формат jpg, качена от участника на Фейсбук страницата на конкурса „Светлина – Национален фотоконкурс за студенти“, или изпратена на physconfedu@phys.uni-sofia.bg заедно с посочената по-долу информация.

Необходима информация:

- за фотографията: име, кратко описание, явление, което е представено и кратко пояснение в няколко изречения;
- за автора: име и фамилия, имейл, висше училище, курс.

Фотографиите ше се качват директно на фейсбук страницата на конкурса:„Светлина – Национален фотоконкурс за студенти“, или се изпращат на имейл: physconfedu@phys.uni-sofia.bg.

Краен срок – 30 април 2021 г.

С участието си в конкурса, авторът се съгласява със следните условия: предоставя безвъзмездно правата неговата работа да бъде класирана, избирана, показвана в различни интернет ресурси, споделяна в социални мрежи, печатана и експонирана за нуждите на конкурса и последващите събития, организирани във връзка с него.

Критерии за оценка:
- представяне на съответното физично явление;
- художествено представяне.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 16 май на сайта на Съюза на физиците в България: http://upb.phys.uni-sofia.bg.

Най-добрите творби ще участват във фотоизложба, а авторите им ще получат съответното признание. Времето и мястото на награждаване ще бъдат обявени допълнително.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.