Опит за рекорд на Гинес за „Най-голяма ДНК верига, съставена от хора" на плажа във Варна

Наука ОFFNews Последна промяна на 21 април 2016 в 07:34 5493 1

Опит за подобряване на световен рекорд на Гинес за „Най-голяма ДНК верига, съставена от хора" ще бъде направен на 23 април на Южния плаж във Варна.

Организаторът - варненският Медицински университет кани всички желаещи жители и гости на морската столица на събитието с мото "Бъди част от бъдещето".

Сегашният рекорд принадлежи на Турция, като веригата е образувана от 3034 души в Анкара през 2013 година. Очаква се на плажа във Варна на 23 април да се подредят повече от 4000 души, образувайки формата на двойноверижната структура. Българската идентичност и отличителни черти ще бъдат изразени чрез трикольора, който ще се преплете във водородните връзки, които свързват двете вериги – най-здравите в природата!

Желаещите да станат част от бъдещето, участвайки в опит за подобряване на световен рекорд на Гинес, могат да следят актуална информация за събитието в официалния сайт на Медицински университет – Варна: www.mu-varna.bg, както и на официалната Facebook страница: www.facebook.com/Guinness.in.Varna

На специално изградена сцена ще звучат емблематични хип-хоп хитове, бийтбокс парчета и премиерни музикални изпълнения. Музикантите от една от най-обичаните хип-хоп групи у нас – Ice Cream, Искрен Тончев – Искрата, Траян Костов, Христина Христова и DJ Happy, ще подгряват участниците в съботния ден край морето и ще бъдат част от сцената и от ДНК веригата.​

Страница на статията : 0102
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11300

1

Танг

21.04 2016 в 12:43

Т.е. от Медицинският университет им се прави масов купон и си търсят причина? :)