Пет български гимназисти отиват на Intel ISEF-най-големият гимназиален научен конкурс в света

Наука ОFFNews Последна промяна на 24 април 2015 в 20:50 3084 0

Кредит Intel ISEF

Финалистите 2013.

В началото на май в Питсбърг, Пенсилвания, САЩ ще се състои най-големият гимназиален научен конкурс в света – Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF). Пет български ученици ще се състезават с близо 1800 други млади учени от над 50 държави.

Всяка година около 7 милиона гимназисти от цял свят развиват оригинални изследователски проекти и представят работата си в местните научни състезания с надеждата да стигнат до Intel International Science and Engineering Fair, програма на Society for Science & the Public. Само най-добрите 1800 победители на местни, регионални, щатски и национални конкурси са поканени да участват в този едноседмичен празник на науката, технологиите, инженерството и математиката.

Тези млади учени ще споделят идеи, ще представят авангардни изследвания и ще се конкурират за повече от 5 милиона долара в награди и стипендии.

Двама български младежи – Румен Данговски и Райна Гаджева – миналата година са спечелили медали в този най-голям в света гимназиален конкурс за наука и инженерство. 

На 27 април в София нашите участници в това престижно състезание ще се срещнат с българските медии, за да разкажат за проектите си. 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !