27 септември 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Порталът за наука на МОН вече функционира

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 17 юли 2019 в 15:44 38460
Снимка: Скрийншот naukamon.eu

От днес работи първият български онлайн портал за наука - naukamon.eu, обяви зам.-министърът на образованието и науката г-жа Карина Ангелиева на личния си профил в социалната мрежа Facebook. 

Проектът за този сайт беше публично представен на 30 май 2019г., при връчването на наградите "Питагор" за постижения в науката, а от днес той вече функционира.

Повече за целта на научния портал сподели по-рано през юни лично зам.-министър Ангелиева в интервю за НаукаOFFNews:

Първият портал за наука (mon.nauka.bg) ще е свободно достъпен и ще предоставя информация както на учените в България, така и на държавните институции, на бизнеса и индустрията, на научни организации и фирми от чужбина. Освен предоставянето на информация за националните научни програми, за научната инфраструктура в България и за младите учени и изследователи на България, порталът ще се развива и надгражда постоянно като мащаб, обхват и съдържание.

Целта е да обедини и свърже уебсайтовете и тематичните онлайн архиви и библиотеки, които съдържат информация за науката в България и за успехите и постиженията на българските учени работещи в чужбина.

Очакванията са порталът да бъде публично достъпен в края на юни или началото на юли.

Идеята за този портал възникна след запитвания от бизнеса и редица обществени организации как могат да имат безплатен бърз достъп до качествена наука. Във време на разпространение на фалшиви новини, безпрецедентен достъп до информационно съдържание, бързо и лесно търсене по всякакви теми, водеща мисия на Министерството на образованието и науката е да достави на гражданите полезна и акуратна информация, основана на доказателства, данни и експертиза за редица направления и предизвикателства от заобикалящия ни свят.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.