Присъединете се към програмата „Корени и филизи“ на д-р Джейн Гудол

НаукаOFFNews Последна промяна на 07 октомври 2022 в 08:23 1560 0

Кредит Wikimedia Commons

Джейн Гудол с членове на Roots & Shoots

В рамките на Софийския фестивал на науката 2022 ще бъдат поставени основите на български клуб към програмата Roots & Shoots („Корени и филизи“), създадена от д-р Джейн Гудол, световно известната приматоложка и антроположка, посветила живота си на нашите братовчеди, приматите, и вдъхновила поколения активисти.

Събитието ще се проведе на 8 октомври, събота, 13:30 ч. В зала "Научно кафене" в София Тех парк са поканени  "учители и ръководители на образователни структури, работещи формално и неформално с деца – училища, центрове за извънкласно обучение, читалища, занимални, други образователни институции", за да се обсъдят  темите, по които работят клубовете и какви са дейностите на програмата.

Д-р Джейн Гудол бе участник в Софийския фестивал на науката 2021, което бе не само възможност за българската публика да се срещне с нея, макар и онлайн, но даде идеята постави началото на българския клон на нейната фондация.

"Вие имате силата да изградите по-добър свят!" е мотото на организацията „Корени и филизи“, която има местни клонове в над 140 страни с над 8000 местни групи по целия свят, които включват близо 150 000 младежи.

Участниците в програмата се насърчават да работят върху проблемите, засягащи хората, животните или околната среда.

Roots & Shoots е основана през 1991 г., когато д-р Гудол започва да изнася лекции в местни училища в Танзания. Група от 12 нейни ученици, избрани от техните съученици, се срещат с нея в дома й, за да обсъдят своите местни екологични проблеми и да разберат какво могат да направят. Така е поставено началото на тази вече глобална организация за опазване на природата.

И от тази година програмата вече стартира и в България.

Тук може да разгледате проектите на организацията и да почерпите идеи за свои предложения.

Повече информация за фестивала може да получите на сайта на събитието.

НаукаOFFNews е медиен партньор на фестивала.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !