"Ratio" - една среща отблизо с популярна наука

Наука ОFFNews Последна промяна на 08 септември 2016 в 14:16 2550 0

На 11 септември ще се състои ново издание на събитието за популярна наука Ratio. То се организира с нов формат, който цели да скъси дистанцията между лекторите и публиката и да подобри комуникацията помежду им.

"През последните месеци организираме събитията “Skeptics in the Pub” и виждаме, че най-ценен в тях е директният достъп до лекторите – възможността публиката да е по-близо и да задава своите въпроси. Решихме да използваме тази свободна обстановка и за по-голямо събитие от серията Ratio и така се роди Ratio: Отблизо” - обясни Любомир Бабуров, организатор на събитието.

Ratio: Отблизо ще се проведе в Club Terminal 1 на 11 септември от 17:00 часа.

Входът е свободен, но организаторите предупреждават, че капацитетът на заведението е ограничен.

Събитието включва трима български лектори, представящи коренно различни научни сфери:

  • Доцент Морис Гринберг, преподавател по когнитивна психология в Нов български университет, ще отговори на въпроса “Добри ли са рационалните решения?” Дали изборът, базиран на логика и факти, винаги е възможен и има ли по-добра алтернатива?
  • Кирил Русев, дебютант на сцената на Ratio, ще говори за науката и митовете за храненето. Темата включва някои от най-популярните днес хранителни режими, включително вегетарианство, нисковъглехидратни диети и палео-хранене.
  • Д-р Владимир Божилов, преподавател във Физическия факултет на СУ, ще представи нова тема с астро-насока, но засега тя ще остане в тайна.

След края на презентациите ще дойде ред на дискусионен панел с въпроси от публиката – специална система за онлайн-гласуване ще открои най-интересните теми, които да получат отговор на сцената. След края на панела всеки ще може лично да коментира въпросите с лекторите в свободен разговор.

Събитието се организира с подкрепата на Столична община и AbbVie. Вижте повече за събитието на сайта на Ratio или във Facebook.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !