04 декември 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Родителите, които отказват да ваксинират децата си, ще бъдат ограмотявани принудително

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 16 май 2016 в 14:48 63003
Демонстрация на родители в Калифорния срещу закон 277, според който от всички ученици ще се изисква да бъдат имунизирани срещу морбили и коклюш с едно изключение на тези, които имат медицински противопоказания. Снимка: Facebook

Родителите в канадската провинция Онтарио, които предпочитат да не ваксинират децата си по немедицински причини, трябва да преминат курс по естествени науки, преди да се приеме тяхното решение. Макар че това няма да попречи на родителите, които оспорват процедурата по морални или религиозни причини, то поне така е възможно някои родители да направят по-информиран избор, съобщава National post.

Законът е внесен от министъра на здравеопазването д-р Ерик Хоскинс (Eric Hoskins) и най вероятно ще бъде приет. "Изборът да ваксинираш детето си го предпазва от заболявания и защитава уязвимите деца, които не могат да се ваксинират по медицински причини", обяснява д-р Хоскинс в изявление. "Ето защо е важно за родителите да водят децата си редовно на имунизации".

Новото законодателство ще означава, че всеки родител, който обмисля да не имунизира детето си, ще трябва да мине курс за обучение за ваксините, преди да кандидатства за освобождаване от тях. Здравни специалисти ще обясняват научно ваксинациите и защо е важно по-голямата част от децата да се имунизират. Едва след това родителите ще имат право на "информиран избор".


Izalina
Рейтинг : 29585
16.05 2016 в 21:16 3
+ 6
- 1
Да. Дилемата е много сериозна.
На една страна са доказаните ваксини, които от сто години успяват да ни опазват от бичове на средновековието примерно, а антиваксърите атакуват тях тоже.
От друга обаче валят непрестанните оферти и атаки от джипитата и рекламните блокове, как е много хубаво да ударим Овреме хепатита или осмокракия на мат.шийка - все иновации, които я са доизтествани и еднозначно работещи, я не. Честно, не знам участва ли ми се в тези експерименти ...
Освен това от баба знам, че ако е писано да се удавиш едва ли ще се обесиш, така че смятам, че не може чрез шестнайсет ваксини да си гарантираш, че няма да те сполети седемнайстото проклятие.
Да пази Господ!
Със здраве :)
+ 7
- 1
Раздвоен е дедо ви поп.

От една страна, ваксините че работят е ясно, че имат някои проблеми, които са много малки спрямо ползата също е ясно. Също е ясно че заради антиваксерите има проблеми с колективния имунитет за някои болести. Също е ясно че връзката с аутизма е измама.

От друга страна - трябва да има различни. Различните хора служат за поне две неща - те може първи да пострадат от някаква атака за която са уязвими, но може и да са последна надежда ако пък мнозинството загази.

Така че дедо поповите деца са ваксинирани срещу всичко, ама разните схеми за принуда сигурно не са чак толкова добри.
Izalina
Рейтинг : 29585
16.05 2016 в 16:29 1
+ 11
- 1
Твърдо ЗА традиционните и изпитани ваксини!
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.