Руски магнат планира да живее вечно като робот (видео)

Наука OFFNews Последна промяна на 16 март 2016 в 12:31 7198 3

Руснакът милионер, който ще опита да стане безсмъртен.

Руският милионер Дмитри Ицков (Dmitry Itskov) ще стигне до самия ръб на технологичния прогрес, за да отключи тайната към безсмъртието.

За своята инициатива магнатът е събрал някои от водещите в световен мащаб невролози, създатели на роботи и изследователи на съзнанието, съобщава Daily Mail. Целта на този екип ще бъде да разработи система, която да позволи на Ицков да прехвърли своя човешки мозък в компютър и така да избегне своята биологична съдба - смъртта.

Интернет магнатът вече е инвестирал милиони в проект за прехвърляне на човешките мозъци (и съзнание) в роботизирани аватари - физически алтернативи на човешкото тяло, които обаче го превъзхождат.

Въпреки, че руснакът е "100% убеден", че начинанието му до 30 години безсмъртието да е факт, ще се получи, има и съмняващи се. Водещ невролог, цитиран от изданието, определя идеята като "твърде глупава, невъзможна да се направи".

"Инициативата 2045" на 35-годишния мъж се определя като следващата стъпка в еволюцията, заради подкрепата, която оказва на изследванията в областта на изкуствения интелект.

Като цяло може да се направи заключението, че руснаци ще са "опитните мишки", въз основа на които човечеството ще направи своя, макар и ненапълно естествен, еволюционен прогрес.

Освен на експеримента на Ицков, през следващите години ще станем свидетели и на опита главата на руския програмист Валери Спиридонов, който поради нелечимо заболяване е напълно парализиран, да бъде поставена върху друго тяло. Техниката, която ще се използва от италианския хирург Серджио Канаверо, вече беше успешно изпробвана върху плъхове и маймуни.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.03 2016 в 13:49

Нека най-добрите лекари да носят ковчега ми, за да видят всички, че
дори и най-добрите лекари са безсилни пред лицето на смъртта.

Разпръснете злато, за да могат всички да видят, че богатството, което получаваме в този живот, остава на този свят.

Нека всички да видят ръцете Ми и да разберат, че дори и всемогъщият Султан Сюлейман Кануни си тръгва от този живот с празни ръце.

/Султан Сюлейман Кануни/

Та и този олигарх така ще свърши, само дето ще го погребат и без мозък. Да видят всички, че като имаш пари, а нямаш мозък пак отиваш при червеите :D

16.03 2016 в 20:45

Бабе, ако си беше направила труда да проследиш линка, щеше да видиш, че е отразено продължение на твоята новина и датата в линка е от 12 март 2016.

16.03 2016 в 20:30

Закъсняли се с 5 години и 1 месец за тази новина.