Софийски фестивал: Полетът на космическите мечти

НаукаOFFNews Последна промяна на 12 май 2021 в 12:02 1842 0

Кредит NASA

По време на тазгодишния Софийски фестивал на науката, ще имаме възможност да се срещнем с астронавт Дороти Меткалф-Линденбургер.

Събитието ще се проведе на 15 май 2021, събота, от 18:30 до 19:30 онлайн (на живо) в зала „Космос“. Входът е с безплатни пропуски, така че е необходимо да си направите онлайн резервация.

Бившият астронавт Дороти Меткалф-Линденбургер ще сподели за своята детска мечта да лети в Космоса и за осъществяването ѝ през април 2010 г. Тя ще се спре на ролята на родителите и учителите си, както и на образованието в областта на точните и природните науки, които вдъхновяват мечтата, ще опише как се кандидатства и подготвя за астронавт. Дороти ще разкаже за космическия си полет и мисията, както и за новостите в изследването на Космоса.

Дороти Меткалф-Линденбургер е геолог и бивш астронавт на НАСА. Тя е ръководила мисията на НАСА за екстремни операции в околната среда през 2016 г. – мисия, която изпраща международен екип от морски изследователи, астронавти и инженери в подводна лаборатория. Екипът прави симулации на космически разходки, които могат да бъдат използвани в бъдещи космически изследвания и проучвания и развива експериментални техники за работа върху астероид. Тя е първата възпитаничка на Space Camp, станала астронавт, и често се среща с публиката, за да насърчи образованието по точните и природните науки из целия свят.

Тримата астронавти на STS-131 (Дороти Меткалф-Линденбургер в горния ляв ъгъл) и Трейси Колдуел от експедиция 23 на ISS, първият път, когато четири жени са едновременно в космоса. Wikimedia Commons


Разговорът ще се води на английски език с превод на български.

Събитието ще се излъчи онлайн на живо само пред публиката в София Тех Парк.

В партньорство с Посолството на САЩ в България.

Заради епидемичната обстановка могат да настъпят промени в програмата – както в датите и часовете на събитията, така и във формата (дигитален или на живо). Моля, следете страницата на фестивала за най-актуалната информация.

С цялата програма на Софийския фестивал на науката може да се запознаете тук.

НаукаOFFNews е медиен партньор на Софийския фестивал на науката 2021.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !