21 октомври 2020
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Срещите на бъдещето: Дебат с Жан-Люк Бертие във Френския институт в София

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 18 март 2016 в 10:33 18200

Публичен дебат на тема „Невронауките: загадка ли е все още човешкият мозък?“, ще се проведе на 22 март (вторник), от 18.30 до 20.00 ч. във Френския институт, пл. „Славейков“ 3. Специалистът по невронауките Жан-Люк Бертие и психологът доц. д-р Лилия Гурова ще обсъдят предизвикателствата и последствията, свързани с прогреса на невронауките и опознаването на функционирането на човешкия мозък при когнитивните процеси и изучаването.

В сутрешните часове от 10.30 до 11ч. на вълните на Българското национално радио в предаването „Хоризонт до обед“ Жан-Люк Бертие и Лилия Гурова ще дебатират по същата тема с журналистката Ирина Недева. Жан-Люк Бертие е специалист в областта на невронауките. Работи върху приноса на когнитивните науки в процесите а преподаване и усвояване, в частност как мозъкът ни възприема, разбира, запомня и забравя. Резултатите от научните му трудове намират приложение в работата по подобряването на капацитета на внимание при учениците. Вече се знае, че много ученизи изпитват трудности при усвояването на материала поради това, че педагогическите практики не съответстват с функционирането на мозъка. Лилия Гурова е психолог. Тя е доцент в департамент „Когнитивна наука и психология“ на Нов български университет. Научният й интерес е в областите психология, когнитивни науки и философия на науката.

Невронауките: загадка ли е все още човешкият мозък? „Срещите на бъдещето“ е поредица от дебати, организирани от Френския институт, които ще засегнат предизвикателствата на нашето време, представени по общодостъпен начин от водещи учени.

Срещите на бъдещето се фокусират върху настоящите и бъдещите промени, които се случват със света и обществата ни, и ще търсят отговори за новите предизвикателства, пред които се изправяме, с акцент върху иновациите, технологичния прогрес и обещаващия успех на научноизследователската дейност, които биха могли да допринесат за по-добрия живот на обществата ни, или пък обратно – да ни отчуждят.

Вход свободен, симултанен превод френски / български


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.