30 януари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Стартира безплатна „Академия за иновации“ за студенти в България

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 09 юни 2016 в 07:06 28430

Днес 9 юни от 9:30 часа в зала 3 на НДК стартира Академия за иновации и първия 24-часов Софийски хакатон Sofia Municipality Innovation Hackathon 2016, организиран от Innovation Starter в партньорство с Фонда за иновации.

От 13:00 часа, отново в зала 3 на НДК повече от 600 студенти от 7 университета, организирани в 63 отбора, ще премерят сили в първия Sofia Municipality Innovation Hackathon 2016 и ще предлагат технологични решения в областите: образование, здравеопазване и културно наследство. Те ще представят свои идеи и решения под формата на 15 минутни презентации и демо версии на продукти и услуги, по темите и проблемите, свързани с тях, изброени по-горе. 

На 10 юни, петък, от 13:30 часа, в клуб „Перото“ в НДК ще започнат презентациите и журирането на проектите. Представянето и журирането ще се провежда при открити врати.

Голямата награда за отбора победител през 2016 г. е 10 000 лв., предоставени от Фонда за иновации. Още две идеи, ще бъдат отличени със специални предметни награди.

На 9 юни, от 9:00 до 13:00 часа, в зала 3 на НДК, всички други студенти, ще имат възможността да слушат безплатно лекции по темите иновации и креативност в градска среда, водени от водещи международни и български експерти. Почетни гости на изданието на „Академия за иновации 2016“, ще бъдат Чарлз Ландри, автор на концепцията за „креативен град“ и Антони Христов, арт директор в Pixar.

Повече информация относно журито и програмата можете да намерите тук. Подробности за наградения фонд можете да откриете тук

За трета поредна година Innovation Starter организира в партньорство с Нов български университет безплатна „Академия за иновации“ за студенти в България на 9 и 10 юни, в зала 3 на НДК. Събитието се осъществява с подкрепата на Столична община. Освен от НБУ през тази година в събитието ще участват и студенти от СУ "Св. Климент Охридски", ТУ София, Бизнес клуба на УНСС и др. университети в страната.

Страница на статията : 0102

Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.