Тигър изяде пазача си в зоопарк край Кеймбридж (видео)

Наука OFFNews Последна промяна на 30 май 2017 в 09:47 22859 2

Служителка в зоопарка "Хамъртън" в Кеймбриджшър, недалеч от известния британски университетски град, загина при трагичен инцидент с тигър. Местната полиция съобщи, че служителката е влязла в заграждение, където е имало тигър и друг гледач. "За съжаление жената е загинала още там", добавят от полицията.

Посетителите са били изведени от зоологическата градина. Не е имало бягство на животно от заграждение, успокоиха от управата на зоопарка. Тече разследване на трагичния случай, който не е разглеждан като "подозрителен".

Свидетели съобщават за писъци и описват как пазачите се опитват да разсейват тигрите с парчета месо, предава ВВС.

Питър Дейвис, намиращ се заедно със семейството си по време на инцидента в зоопарка, разказва как млада пазачка е влязла тичешком в заграждението с тигрите, за да помогне на свой колега, който е викал за помощ. Скоро след като жената влиза вътре Дейвис чува писъци. "Без съмнение това беше женски писъци и нещо ужасно се беше случило. Звучеше сякаш тигърът я напада", добавя Дейвис за Telegraph. Веднага след това друг пазач излиза и нарежда на посетителите да бягат.

"Беше случай на пълна паника. Имаше пазачи, които хвърляха кофи с месо, за да се опитат да поставят тигрите под контрол. Избутаха ни към друга сграда, където ни накараха да стоим около 10 минути, но можехме да видим как се държат за глави. Хората бяха наистина уплашени, поискаха да си тръгнем веднага и затвориха парка", обяснява още Дейвис.

Друг свидетел, Виктория Холмс, съобщава във Facebook, че е разглеждала парка когато са й наредили да бяга. Тя побягнала като си е мислила, че има избягал тигър.

"Не знаехме какво става, но пазачите изглеждаха разтревожени. Аз продължих да ходя към следващото заграждение когато някой извика да бягаме. Заедно с хората влязохме в стаите на пазачите за около 10 минути докато те казаха, че е безопасно да излезем. Тогава разбрахме от реакцията на пазачите, че нещо се е случило в заграждението. Можехме да видим пазачи от другата страна на оградата с парчета месо да се опитват да привлекат вниманието. Беше ужасно тъжно да ги гледаме как се опитват да помогнат".

Откритата зоологическа градина отваря врати през 1990 година и покрива площ от 10 хектара. В нея има заграждения с малайзийски тигри, бенгалски тигри, гепарди, лисици, кенгура, както и различни птици, влечуги и домашни животни. Ново заграждение с малайзийски тигри е отворено през юли миналата година. Точният брой на тигрите в парка не е ясен, но уебсайтът му споменава за четири бенгалски тигри, три от които бели.

През октомври 2008 г. от парка избяга гепард, който беше открит от 9-годишно момче в задната градина на дома си.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12554

1

oja

30.05 2017 в 18:32

Хайде да не променяте заглавията на статиите. Понякога някои имат нужда се редактират, но сега заглавията на тази статия и на статията за прогнозиране на земетресенията са пълна повърня. Измислилия ги е от гениите, които най-добре да не споделят с никого мислите и знанията си. Хайде да не бъркаме научни статии с жълта преса. Жалко, че не успях да прочета статиите в първоначалния им вариант. Не се знае какво още е написано "правилно" след редакцията. Пък и всъщност на тази не и е мястото тук изобщо.