Загадъчно морско същество с остри зъби е изхвърлено на тексаски плаж след урагана Харви (видео)

НаукаOFFNews Последна промяна на 14 септември 2017 в 11:22 10929 0

Кредит Preeti Desai

Миналата седмица Прити Десаи (Preeti Desai) от екологичната организация Национална асоциация "Аудубон" публикува в Twitter снимки на странно същество на плажа на Тексас Сити след урагана Харви с молба да бъде идентифицирано.

Мъртвото животно със цилиндрично тяло е било сляпо с уста, пълна с остри като бръснач зъби, според BBC News.

"Първата ми мисъл бе, че може да е морска минога, но когато се приближих, разбрах, че няма начин заради устата му" - разказва Десаи. Тя публикува няколко снимки в Twitter и моли за помощ биолозите с думите: "Какво по дяволите е това?"

Снимка: Preeti Desai

На нейната молба откликва биологът и специалист по змиорките д-р Кенет Тай (Kenneth Tighe) от Националния музей по естествена история Смитсониън, който смята, че това е саблезъба змиорка.

"Може да е Bathyuroconger vicinus или Xenomystax congroides", заяви той. "Всички тези три вида се срещат край Тексас и имат подобни големи зъби. Жалко, че не може ясно да се види краят на опашката. Това ще направи разграничение между ophichthid и congrids.

Смята се, че ураганът Харви, който донесе силни ветрове и наводнения в Тексас е причината за това, съществото да се окаже на плажа.

Снимка: Preeti Desai

Саблезъбата змиорка е тропическа риба от клас Лъчеперки и обикновено обитава западната част на Атлантическия океан, включително Мексиканския залив. Живее на дълбочина между 30 и 90 метра в морски води и солени устия.

Bathyuroconger vicinus

Снимка: Preeti Desai

Снимка: Preeti Desai

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !