Запознайте се с историята на София чрез безплатни виртуални семинари (видео)

Антония Петрова Последна промяна на 26 април 2017 в 13:11 2511 0

Виртуални срещи със столицата през цялото лято предвижда проектът "Е-София".

Ротондата "Свети Георги" и Царският дворец са само част от емблематичните места, които ще бъдат разгледани.

 В безплатните интерактивни семинари могат да участват всички, независимо от възрастта и местоположението си - необходима е само интернет връзка, слушалки, микрофон и камера.

Предвиждат се 96 семинара на 16 теми с продължителност един час. В един семинар ще има до 10 участници, които трябва да се запишат предварително в сайта на организаторите - първата българска интерактивна платформа за преподаване "Прознание". Първата дискусия се предвижда за 2 май от 17 ч.

Част от семинарите ще са придружени от жестомимичен превод в ефир. Цялата информация за начините на провеждането им може да се намери на платформа "Прознание". Проектът е финансиран от програма "Култура" на Столична община. 

Семинарите ще бъдат записани и след приключване на проекта през октомври ще бъдат качени в интернет, придружени от субтитри на английски, за да може да се популяризира историята на София и сред чужденците, проявяващи интерес към българската столица, съобщи Вероника Рачева - ръководител на проекта.

Вероника Рачева - ръководител на проекта "Е-София"; Снимка: НаукаОФФНюз

По време на представянето на проекта беше извършена демонстрация на онлайн-семинар от лектора Яна Тодорова - преподавател по история, докторант по културология в СУ "Св. Климент Охридски", работила в различни музеи като Боянската църква и Регионалния музей на София. 

Бързият урок по история на София, проведен от Яна Тодорова, показа нагледно как изглежда виртуалната стая, макар и възможностите й да бяха ограничени поради липсата на реални участници в дискусията. По време на истинския семинар всеки участник ще може да взима дейно участие - да използва всички интерактивни инструменти върху екрана, да задава въпроси и да отговаря. 

"Е-София е вълнуваща среща с града, в която можем да бъдем активни участници и най-важното да се забавляваме докато научаваме интересни факти. Това е едно различно виртуално преживяване през летните дни, което е достъпно за всеки, любопитен да узнае повече за историята и необикновените места на София", отбеляза Вероника Рачева.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !