07 февруари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Запознайте се с историята на София чрез безплатни виртуални семинари (видео)

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 26 април 2017 в 13:11 22340

Виртуални срещи със столицата през цялото лято предвижда проектът "Е-София".

Ротондата "Свети Георги" и Царският дворец са само част от емблематичните места, които ще бъдат разгледани.

 В безплатните интерактивни семинари могат да участват всички, независимо от възрастта и местоположението си - необходима е само интернет връзка, слушалки, микрофон и камера.

Предвиждат се 96 семинара на 16 теми с продължителност един час. В един семинар ще има до 10 участници, които трябва да се запишат предварително в сайта на организаторите - първата българска интерактивна платформа за преподаване "Прознание". Първата дискусия се предвижда за 2 май от 17 ч.

Част от семинарите ще са придружени от жестомимичен превод в ефир. Цялата информация за начините на провеждането им може да се намери на платформа "Прознание". Проектът е финансиран от програма "Култура" на Столична община. 

Семинарите ще бъдат записани и след приключване на проекта през октомври ще бъдат качени в интернет, придружени от субтитри на английски, за да може да се популяризира историята на София и сред чужденците, проявяващи интерес към българската столица, съобщи Вероника Рачева - ръководител на проекта.

Вероника Рачева - ръководител на проекта "Е-София"; Снимка: НаукаОФФНюз

По време на представянето на проекта беше извършена демонстрация на онлайн-семинар от лектора Яна Тодорова - преподавател по история, докторант по културология в СУ "Св. Климент Охридски", работила в различни музеи като Боянската църква и Регионалния музей на София. 

Бързият урок по история на София, проведен от Яна Тодорова, показа нагледно как изглежда виртуалната стая, макар и възможностите й да бяха ограничени поради липсата на реални участници в дискусията. По време на истинския семинар всеки участник ще може да взима дейно участие - да използва всички интерактивни инструменти върху екрана, да задава въпроси и да отговаря. 

"Е-София е вълнуваща среща с града, в която можем да бъдем активни участници и най-важното да се забавляваме докато научаваме интересни факти. Това е едно различно виртуално преживяване през летните дни, което е достъпно за всеки, любопитен да узнае повече за историята и необикновените места на София", отбеляза Вероника Рачева.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.