Бъгове в остарели компютърни системи са причина № 1 за закъсненията на самолетите

Кристияна Атанасова Последна промяна на 25 август 2016 в 13:42 12478 0

Конгресът откри част от причините за закъснение на полетите, което не е изненадващо за летците, а именно, че причината за повечето закъснения са грешки в остарелите системи, които все още се използват, пише Popular Science.

Сенаторите Едуард Дж. Марки и Ричард Блументал, членове на Комитета по реклама, наука и транспорт, направиха изявление след разследването на скорошния престой.

Те казаха, че този доклад потвърждава това, което повечето пътници в САЩ знаят. Именно, технически грешки в системите са основната причина за повечето закъснения на полети в страната. Те още казват, че ако ще се посрещнат транспортните нужди на хората в 21-ви век, то трябва да се направят подобрения на информационно-технологичните системи от 20-ти век, които стоят в основата на проблемите в авиокомпаниите.

„Сега, след като четири авиокомпании контролират 85% от вътрешния капацитет, е по-важно от всякога авиокомпаниите да направят нужните стъпки за модернизиране на системите си и да предотвратят такъв вид закъснения“, казаха още те.

Миналата година летище "Орли", което е на 14 километра от Париж, спира работа поради грешка в Windows 3.1, на който работи система за оповестяване на метеорологичните условия, наречена DECOR. Тази версия на Windows е пусната от Microsoft през 1992 г.

Проблемът наистина е наболял.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !