Бум на продажбите на летящи дрони през следващите пет години

През 2021 г. в света ще бъдат доставени около 800 000 такива устройства

Александър Александров Последна промяна на 27 юли 2016 в 12:00 2698 0

Кредит Morguefile.com

Въпреки регулаторните проблеми в сектора на летящите дрони, продажбите на такива устройства ще отчетат сериозен ръст през следващите пет години в световен мащаб. Това става ясно от ново проучване на аналитичното звено BI Intelligence, част от Business Insider.

Според изследването, през следващата година продажбите на дрони в света ще надминат 150 000, а до 2021 г. те ще са в размер на около 800 000. Приблизително по същото време приходите на бранша ще достигнат около 12 млрд. щ. долара.

Основните причини за бързия ръст ще са намаляването на цените на летящите устройства, в следствие на по-голямата конкуренция, както и навлизането на нови технологии, които се очаква да улеснят значително управлението на дрони. Тенденция, която ще ги направи и значително по-достъпни за непрофесионалисти.

Успоредно с това от аналитичния екип очакват автономните летящи апарати да станат и много по-безопасно, благодарение на редица иновации за избягване на сблъсъци, както и за откриването им в случай, че бъдат изгубени. Това от своя страна ще окаже ефект и върху регулациите, които вероятно ще станат по-либерални.

Браншът, който ще продължи да влага най-много инвестиции в разработката и използването на летящи дрони, ще е отбранителният сектор. Очаква се обаче и бързо нарастване на инвестициите в такива устройства на браншове като търговията, куриерските услуги и земеделието.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !