30 януари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

CNN прави новинарска платформа с летящи дронове

В рамките на проекта ще бъдат наети пилоти на автономни летящи апарати, за нуждите на различните новинарски услуги на компанията

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 23 август 2016 в 13:00 45111
Снимка: CNN Air

CNN Aerial Imagery and Reporting или съкратено CNN Air е най-новата платформа на медийната корпорация, която има за цел да направи видеосъдържанието, заснето с летящи дронове, важна част от нейните новинарски услуги.

CNN отдавна използва летящите машини, за да заснема различни събития. Такива неотдавна бяха мащабните наводнения в Луизиана, САЩ, както и различни събития от предизборната кампания на демократите и републиканците.

С новата платформа обаче компанията ще разшири значително използването на автономните апарати и ще наеме пилоти специално за тази цел. Те ще предават картина както за новинарския канал, така и за множество други услуги на групата Time Warner, от която той е част.

През последните години отразяването на новини с летящи дронове е в плановете на много медийни компании, но все още не се е наложило като новинарски метод. Сред потенциалните проблеми са късият живот на батериите на летящите апарати, малкият обхват, както и все по-затегнатите регулации, които ограничават възможностите за използване на машините. С очакваното либерализиране на регулацията в този сегмент през следващите години обаче вероятно все повече компании ще използват дронове и за такава дейност.


+ 0
- 0
"... отразяването на новини с летящи дронове е в плановете на много медийни компании, но все още не се е наложило като новинарски метод."

Ами то не е нов метод. От десетилетия в САЩ всички големи телевизии ползват хеликоптери в големите градове именно за новинарски цели. Като казвам "ползват" имам предвид техни собствени хеликоптери брандирани с логото на канала.
 
Още от : Технологии
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.