Кои функционалности правят смарт часовниците толкова предпочитани?

Наука OFFNews Последна промяна на 13 октомври 2022 в 19:47 1920 0

Смарт часовниците са поредните умни устройства, които смело и дръзко навлязоха в живота на обикновените хора с цел да го улеснят, оптимизират и подобрят. Привържениците на конспиративните теории може би имат по-различно мнение по въпроса, но ние избираме да се фокусираме върху позитивната страна.

И така, кои характеристики правят симпатичните смарт часовници предпочитания избор за много индивиди, карайки ги дори да пренебрегнат тяхната висока на пръв поглед цена?

Не показват просто час

Изначалната функция на часовника е да показва времето, така че не е изненада, че интелигентните устройства също я притежават. Предимството е, че вторите ни позволяват да виждаме и по-обхватни параметри като ден от седмицата, дата или месец, което е безценно за нашия личен план график. Много смарт часовници имат и вградени хронометри и аларми, независими от телефона, към който са свързани.

Представляват безценен навигатор и компаньон по време на пътуванията ни

Изникват ли ви спомени, в които се намирате на чуждо място, задали сте локация в Google Maps и се взирате непрекъснато в телефона, докато се опитате да я намерите, което ви обърква още повече? Е, смартфоните решават този проблем. Те вибрират и издават звуци, които насочват към крайната точка, без да ангажират вниманието ни в толкова голяма степен, което води до по-бърз и не толкова изнервен краен резултата.

Край на досадното безкрайно търсене на изгубени телефони и ключове

Една от най-приятните според нас функционалности на смарт часовниците е вградената способност да откриваме лесно и бързо загубено имущество от типа на телефон и ключове за кола или жилище. Например през умното устройство съвсем безпроблемно можем да накараме телефона да звънне, като по този начин го локализираме за секунди, вместо да губим минути или часове, да не споменаваме нерви в процеса.

Светкавично отговаряне на съобщения и приемане на обаждания дори без мобилен телефон наблизо

Смартфонът е свързан с часовника и всяка информация, която постъпва в едното устройство, се прехвърля мигновено към другото. По този начин оставаме свързани с телефона си дори когато той не е физически при нас. За индивиди, които са ангажирани с личен бизнес, поддържане на социални мрежи или професия, която изисква бърза реакция като лекар или полицай, смарт часовниците всъщност са изключително полезни.

Няма да пропуснете нито едно известие от социални мрежи като Facebook, Linkedin, Instagram, Twitter

До смарт часовниците достига и информация от приложения и социални мрежи, от които получаваме нотификации. Вече няма нужда да се взирате натрапчиво в телефона, докато се чудите дали най-новата ви романтична тръпка ще ви пише или ще ви хареса обновената профилна снимка: всички коментари, реакции и съобщения достигат до вас за секунди.

Напомнянията са толкова досадни и продължителни, че няма как да ги подминете

Напомнянията са нещо прекрасно и мнозина от нас ги задават в телефона си, само за да го захвърлят по-късно през деня и улисани в работа или ангажименти, да забравят напълно, че изобщо има нещо за помнене. Е, смарт часовникът на ръката ви няма да ви позволи такива волности и няма да спре да ви тормози, докато не си изпиете витамините и свършите всички планирани задачи.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !