MWC 2015: Apple iPhone 6 и LG G3 спечелиха приза за най-добър смартфон на "мобилните оскари"

Церемонията за връчване на двадесетите Глобални мобилни награди се проведе в рамките на Световния мобилен конгрес в Барселона

Александър Александров Последна промяна на 05 март 2015 в 17:53 8950 0

Mobile Awards

Кредит Mobile Awards

Apple и LG спечелиха приза за най-добър смартфон на тазгодишните "мобилни оскари"

Моделите iPhone 6 на Apple и G3 на LG спечелиха голямата награда за най-добър смартфон на тазгодишното издание на Глобалните мобилни награди (Global Mobile Awards), наричано от мнозина "мобилните оскари". Церемонията по награждаването се проведа в рамките на Световния мобилен конгрес в Барселона, а сред гостите беше и журналист на Offnews.bg.

В рамките на мобилните награди всяка година се отличават водещите компании и личности в сферата на крайните устройства, телеком инфраструктурата, мобилните приложения, както и решенията за мобилни разплащания, мобилно здравеопазване, образование, ритейл и др. сегменти.

В другите две най-значими категории при крайните устройства - "Най-добър нискобюджетен смартфон" и "Най-добър таблет" - победители са съответно Motorola Moto E и Microsoft Surface Pro 3. Motorola взе също и приза за най-добра "носима" (wearable) технология с "умния" си часовник Moto 360. Бразилия спечели наградата за държавен принос в мобилния сегмент (Government Leadership Award), а президентът на Axiata Group Дато Шри Джамалудин Ибрахим беше отличен с приза за най-добър мениджър на телекомуникационна компания.

През последните години мобилните награди традиционно отличават и най-перспективните разработчици на мобилни приложения. С приза за най-добра cloud (облачна) апликация през тази година си тръгна AirWatch за Enterprise Mobility Management, а с наградата за най-добра мобилна игра - Gameloft за заглавието Asphalt 8: Airborne. За най-добро музикално приложение пък беше отличено SPINNR на Smart Communications.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !