MWC 2015: LG представи първия "умен" часовник с 4G мобилна технология

Носимите устройства се очертават като важен акцент в тазгодишния Световен мобилен конгрес

Александър Александров Последна промяна на 02 март 2015 в 15:39 2991 0

LG Watch Urbane

Кредит LG team

LG позиционира своите умни часовници по-скоро като модни аксесоари, отколкото като технологични устройства

Носимите устройства (wearables) се очертават като един от акцентите в тазгодишното издание на Световния мобилен конгрес (Mobile World Congress), който започна днес в Барселона. Мобилното шоу, което традиционно събира всички водещи компании в сферата на крайните устройства, телеком оборудването, апликациите за смартфони и др. свързани браншове, ще продължи до четвъртък. На събитието присъства и журналист на Offnews.bg, който ще отразява за нашите читатели най-интересните новини в телеком сектора.

Южнокорейският производител LG използва конгреса, за да представи първия в света "умен" часовник, работещ с мобилния стандарт от четвърто поколение LTE (Long Term Evolution). Той се нарича LG Watch Urbane LTE и е подобрена версия на модела LG Watch Urbane, който също беше представен на форума. Сред функционалностите му са още поддръжка на NFC (Near Field Communications) стандарт, както и уоки - токи режим.

LTE версията на часовника работи с платформата LG Wearable, която е отчасти базирана на операционната система webOS. Стандартният Urbane модел обаче използва Android Wear. И двата ще се предлагат в сребристи и златисти цветове, а намерението на компанията е да ги позиционира по-скоро като модни аксесоари и бижу, отколкото като технологични устройства. "Ние не се конкурираме с другите "умни" часовници, а се стремим да създаваме красиви модели" - заяви на пресконференцията на LG Анди Коуглин, ръководител на подразделението за мобилни устройства във Великобритания.

Също в рамките на мобилния конгрес LG представи и четири нови смартфона от среден клас. Те работят с Android и се наричат Magna, Spirit, Leon и Joy. Очаква се и четирите да се предлагат във версии с 3G технология, както и със стандарта LTE.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !