Марк Зукъбърг демонстрира за първи път VR във Facebook (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 07 октомври 2016 в 10:03 4536 0

"Защо ме карат да изглеждам като млада версия на Джъстин Тимбърлейк," възкликна Зукърбърг като си сложи очилата и видя собствения си аватар,

Марк Зукъбърг показа първия опит на компанията с очилата за виртуална реалност Oculus Rift на конференцията на Oculus Connect в Сан Франциско.

Говорейки за бъдещето на Facebook, Зукърбърг в един момент си слага Oculus Rift, грабна чифт портативни безжични моушън контролери Oculus Touch и започна да демонстрира изненадващо стабилна система, пълна с гласов чат, изражения на лицето и преки връзки с Facebook екосистемата.

В петминутната демонстрация на Facebook, наречена Social VR, започна с появата на двама други служители на Facebook като анимационни аватарии на една и съща сцена със Зукърбърг. Тези персонажи се отличават от новата система "Oculus Avatar", бе съобщено по-късно при представянето. 

На демото лицата показваха усмивки, отваряха уста и детайлни изражения. Тези резултати на демонстрацията бяха управлявани с натискане на бутони, а не анализ на лицата. Но в бъдеще от Facebook заявиха пред Аrstechnica, че "в крайна сметка, целта е да се постигне по-голямата част от това, което видяхте днес чрез проследяване на жестовете и гласов анализ".

В демонстрацията всеки член на чат-стаята да си взаимодействаше с виртуален SmartWatch. Това интерфейс меню позволява на хората да се присъединят към едно и също виртуално пространство, което може да бъде и повърхността на Марс. Те могат да споделят видео клипове, да приемат видеообаждания от участници извън виртуалната реалност и т.н.

Зукърбърг и приятелите му изиграха няколко прости игри, включително шах, карти и двубой с мечове. После Зукърбърг прие от Facebook Messenger видеообаждане от жена си, която изглеждаше като гигантски екран, който може да се премества и мащабира из стаята за чат. Зукърбърг накрая си направи селфи вътре в интерфейса VR с видеодисплея на жена си, използвайки виртуален селфи стик. Той веднага го публикува в личния си Facebook фийд.

На демонстрацията Зукърбърг не указа официално кога всичко това ще бъде въведено, а само представи първия голям проект, свързващ Facebook с Oculus, компанията която Facebook закупи през 2014 г. за 2 млрд долара. В по-малък мащаб Oculus / Facebook приложението стартира за Samsung GearVR по-рано тази година, което свързва играчи в мултиплейър сесии.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !