Микроорганизми ще произвеждат тухли

Американската компания bioMASON планира да развива био – тухли, които ще могат да светят в тъмното или да абсорбират замърсявания

Александър Александров Последна промяна на 15 октомври 2015 в 09:47 1925 0

Човечеството от хилядолетия е свикнало да впряга живата природа, за да произвежда своята прехрана. Иновативният американски стартъп bioMASON обаче възнамерява да я използва за създаването на ... тухли.

Базираната в Северна Каролина компания е открила нов начин за производството на тухли с помощта на трилиони микроорганизми, които на практика сами ще изграждат строителните блокчета. Компанията е разработила иновативния метод в процеса на изследване на кораловите рифове.

На практика тя ще използва бактерии, които ще превръщат обикновен пясък в твърди тухлени блокове в процес, продължаващ между два и пет дни. Пилотната производствена площадка ще прави по 500 тухли седмично.

Любопитно е, че чрез уникалния метод компанията ще може да създава тухли, които абсорбират замърсяванията от околната среда, както и такива, които светят в тъмното или сменят цвета си, когато са мокри. Функции, които биха могли значително да променят представите ни за начина, по който изглеждат сградите около нас.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !