07 февруари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Новите жилища в Англия ще са на "кокили" заради наводненията

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 11 ноември 2016 в 13:31 78271

Някои части на Обединеното кралство не са негодни за строеж на жилища поради сериозната заплаха от наводнения, обаче предвид високата цена на жилищата в страната, строителите търсят начини, които биха помогнали за изграждането на къщи в тези територии.

Компания Larkfleet Group вече е готова да предложи на вид типично за Англия двуетажно семейно жилище с три спални, наречено Elevating House. Неговата тайна е, че е оборудвано с подемен механизъм и пилоти, стълбовете, чрез които то ще бъде повдигнато по време на наводнения, съобщи New Atlas.

След сигнал за предстоящо наводнение, механична система, състояща се от двигател, скоростна кутия и карданен вал, се задвижва и 65-тонната къщата се издига на височина от 1.5 метра за около 5 минути. На собствениците се препоръчва да напуснат за това време своята къща от съображения за сигурност и да се върнат само когато водата се оттече. Слънчевите панели на покрива и системата акумулатори гарантирано ще снабдяват системата с електричество, докато къщата е в повдигнато положение. Канализацията и водопроводът също ще запазят своята функции чрез гъвкави маркучи. 

След като водата се оттегли, преди къщата да се смъкне обратно, собстениците ще трябва да изчистят зоната под къщата от отломки и ако е необходимо, също така да почистят подемния механизъм, за да се избегне повреда в бъдеще. Ако проектът на Larkfleet Group получи одобрение, първата къща да бъде построена в началото на 2017 г. Но преди масовото строителство първият прототип ще трябва да мине през 5-годишно изпитание в реалния свят. Специалистите на компанията коментират, че Elevating House ще бъде оборудвана с модулен дизайн със стоманен скелет, който ще позволи демонтиране и преинсталиране на друго място с обикновен фундамент.


+ 3
- 1
А сега внимание, въпрос:

За какво са ни такива сложни механизми, които се използват веднъж на 2 години и това поставя особени изисквания към надеждността им, след като къщата може просто да се направи на метър и половина-два неподвижни железобетонни колци, а за достъп да се ползва елегантно стълбище?

През сухите периоди децата ще си играят отдолу (или ще се съхраняват малоценни или лесно преносими вещи), като дойде водата - прозвъняваш кой от съседите има лодка за да мине да те вземе като ходи до бакалията.
 
Още от : Технологии
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.