28 януари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

От Samsung изясниха причината за експлозиите на Galaxy Note 7

Производителят призна недостатъци в процеса на проектиране и конструиране на устройството

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 23 януари 2017 в 12:20 140310

Samsung Electronics установи причината за взривяванията на Galaxy Note 7, както и препоръча мерки за предотвратяване на други подобни инциденти, информираха от компанията в прессъобщение днес.

След няколко месеца на задълбочени разследвания, на пресконференция днес, 23 януари, Samsung Electronics анонсира причината за инцидентите с Galaxy Note 7, както и мерките за предотвратяване възникването на подобна ситуация отново. ДиДжей Кох, президент на Mobile Communications Business на Samsung Electronics, представи резултатите от разследването и изрази искреното си извинение и благодарност към потребителите на Galaxy Note7 за тяхното търпение и подкрепа.

По-рано Associated Press съобщи, компанията е поела отговорност за тези проблеми и че причината за запалването на батериите за смартфоните Galaxy Note 7 са станали "недостатъци на проектирането на батерията и и технологичния процес на сглобяването на устройството". За да установят това, 700 учени и инженери са тествали повече от 200 хиляди устройства и повече от 30 хиляди батерии.

Въз основа на установеното от разследването, компанията внедрява широк спектър от вътрешни процеси за качество и безопасност за по-нататъшно повишаване на безопасността на продуктите, включително допълнителни протоколи, като многоетапни мерки за безопасност и 8-степенен тест на батерията.

Samsung формира също и специална група за оценка на качеството на батерията (Battery Advisory Group), в която влизат външни консултанти и експерти от академичните и изследователски среди, за да се гарантира ясната и обективна преценка на безопасността на батерията и иновациите. 


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Технологии
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.