Първата в историята сватба между роботи (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 30 юни 2015 в 14:45 2844 0

Първата в историята сватбена церемония, свързваща в брак два робота, се състоя в събота, 27 юни 2015 в концертната зала Tokyo Aoyama Cay в Токио, Япония.

Церемония е организирана от двама братя художници Масамичи и Новмбичи Тоса (Masamichi, Novmbichi Tosa). Техният колектив под името Maywa Denki се изразява с различни необичайни механизми и роботи. На сватбената церемония са присъствали около 100 гости, всеки от които е платил по 10 000 йени ($ 81), за да вземе участие в това историческо събитие.

В ролята на младоженец бил роботът Frois, който е плод на въображението на Maywa Denki. Та външен вид той е точно както са си представяли роботите през 50-60-те години на миналия век.  "Булката" на име Yukirin изглежда по-съвременно. Този реалистичен робот-андроид е създаден от Такаюки Тодо (Takayuki Todo) и е почти точно копие на Юки Касиваги (Yuki Kashiwagi), японска поп звезда и член на групата AKB48. Вероятно, заради тези нарушения на авторските права преди церемонията, името й е променено от Yukirin на Roborin.

Церемонията по бракосъчетанието на роботите била проведена в съответствие с всички формални изисквания. Направени за нея са специални брачни халки, завършила с "целувка" и рязане на сватбена торта. Освен роботите Frois и Roborin, на сватбената церемония е участвал още един робот, Pepper, разработен от компанията Aldebaran по поръчка на японската мрежа магазини за електроника и мобилни връзки Softbank, който изпълнявал ролята на водещ на церемонията.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !