30 януари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Тъмната страна на секс роботите (видео)

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 06 юли 2017 в 10:07 446001
Джема Чан играе робот в Humans. Анита е бавачка робот. Но собственикът стартира сексуалната й програма. Жена му открива това и е отвратена, Снимка: CHANNEL 4

Реалистичните секс роботи ще доведат до социална и технологична революция прогнозират британски експерти в доклад на Фондацията за отговорна роботика (FRR - Foundation for Responsible Robotics).

Въпреки че може сега да изглежда като научна фантастика, но експерти прогнозират, че през следващите десетилетия ще станат широко разпространени, използвани не само като фетиш, но и за сексуална терапия и като придружители за самотни, инвалиди или възрастни хора.

Но политиците и обществеността трябва да се справят с етичните въпроси, които секс роботите ще представляват за обществото и взаимоотношенията.

Това бе предупреждение на Ноел Шарки (Noel Sharkey), почетен професор по изкуствен интелект и роботика в университета в Шефилд и д-р Ейми ван Уинсберге (Aimee van Wynsberghe), асистент по етика и технологии в Техническия университет Делфт в Холандия, които изнесоха доклада на 4 юли.

"Може да видите много полезни приложения за технологията. Хората в домовете за възрастни хора, които не се нуждаят непременно от сексуално удоволствие, но са самотни и искат да имат по-голяма интимност в живота си. Или за хора с увреждания, за хора с травматични преживявания това би могло да бъде инструмент, който да им помогне да преодолеят това" - заяви д-р Ейми ван Уинсберге за програмата Today на радио ВВС 4: 

И докато привържениците на секс роботите вярват, че те могат да бъдат полезни за самотни хора, в доклада учените предупреждават и за "тъмната страна" на индустрията.

Някои компании програмират "срамежливи" или "не желаещи секс" личности в своите кукли, така че потребителите да чувстват, че те принуждава роботите да правят секс. 

Японският производител на секс кукли Trottla започна продажба на кукли, изглеждащи като непълнолетни ученички за педофили. Компанията е създадена от Шин Такаги, който сам си е признал, че е педофил, но твърди, че никога не е посягал на дете, защото използва кукла.

Някои експерти твърдят, че такива роботи биха могли да попречат на изнасилването на жени или на злоупотребата с деца, докладът предупреждава, че това може да задълбочи проблема.

Професорът по философия Патрик Лин от Калифорнийския политехнически институт заяви: "Лечение на педофилите със секс роботи-деца е едновременно съмнителна и отблъскваща идея.

"Представете си лечение на расизъм като оставите фанатик да бие черен робот. Ще има ли смисъл това? Вероятно не".

Авторите заявиха, че може да е необходимо да се криминализира "изнасилването на роботи". И призовават за пълна забрана на секс куклите.

Harmony answers your questions! Follow @realbotixxx on twitter.

Публикация, споделена от RealDoll (@abyssrealdoll) на

Harmony е силиконов секс робот с изкуствен интелект, който не само изглежда като човек, но също така може да се похвали с естествени човешки реакции. Създателите твърдят, че тяхната цел е да предложи на своите клиенти не лишена от емоции обикновена секс кукла, а да й вдъхнат живот и да създадат илюзията за комуникация.

Докладът констатира, че до две трети от мъжете и около 30% от жените биха използвали секс роботи, които в момента струват между £ 4000 и £ 12000 (около 9000 - 27000 лв.) и могат да бъдат персонализирани по пол, височина, цвят на косата, цвят на очите и дори личност.

Компаниите започват да включат изкуствен интелект, така че роботите могат да общуват и да реагират на човешки емоции.

Публични домове за секс роботи вече работят в Южна Корея, Япония и Испания.

Учените казват, че до 50 години роботите ще могат да се движат и говорят спонтанно като партньор и ще правят различни изражения на лицето и ще изглеждат наистина като човек.

Но в доклада се предупреждава също, че използването на такава технология може да доведе до "социална изолация". Някои психолози смятат, че сексуалните отношения с роботите ще направят хората неспособни за човешка интимност и съпричастие.

Д-р Шарки, който е съдиректор на FRR с д-р ван Уинсберге, заяви: "Има революция в роботиката във всички области - услуги, селско стопанство, транспорт и секс. Всички те са неделима част от едно и също нещо"


+ 8
- 2
Тъмната страна на всяка една технология, дрън-дрън.

Нищо страшно няма в роботите в секса - освен цялото нещо представлява олекотена версия на теста на Тюринг. Желаещи да се размножават е имало, има и ще има, начини също, а останалото са подробности от пейзажа на епохата.
 
Още от : Технологии
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.