Видеокамера показва как се срутва мостът в Италия, убил 43 души

НаукаOFFNews Последна промяна на 21 август 2018 в 11:28 43252 0

Кадри от кaмера за видеонаблюдение показа момента, в който магистрален мост в Генуа се срина и пътят пропада, убивайки 43 души на 14 август.

Видеоклипът, заснет от два различни ъгъла, показва силен валеж и минаващи хора преди огромни парчета бетон да паднат на земята и прахът да затъмни камерата.

Миналата седмица 200-метрова секция на моста пропадна при натоварен трафик, стоварвайки превозни средства и отломки бетон на земята на 50 метра надолу като убива най-малко 43 души.

Ужасните кадри идват след разкритията, че италианското Министерство на транспорта и пътната компания, отговарящи за моста, не са предприели мерки, след като става ясно, че корозията на металните кабели, поддържащи магистралния мост в Генуа, е отслабила якостта им с 20%.

Тогава експертите зьаявиха, че това би могло да причини падането на моста "Моранди".

Независимо от констатациите през февруари, "нито министерството, нито компанията, която оперира моста и още хиляди километри магистрали в Италия, са сметнали за необходимо да ограничат движението, да отклонят тежките камиони, да редуцират пътя от две на едно платно или да намалят позволената скорост" на превозните средства на ключовата артерия в северната част на пристанищния град, пише Espresso, цитиран от ABC News.

Прокурорите, които разследват срутването на моста, заявиха, че освен всичко друго, ще разгледат и възможните дефекти в поддръжката или проектирането.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !