Какво да очакваме от технологичното шоу CES-2015 в Лас Вегас

Наука ОFFNews Последна промяна на 05 януари 2015 в 23:55 23004 0

Изложбата за потребителска електроника Consumer Electronics Show - CES, която се провежда всяка година, ще започне на 6 януари в Лас Вегас и ще продължи до 9 януари. Това по традиция e място, където големите производители на електроника от цял свят официално представят своите нови фирмени продукти преди да бъдат пуснати на пазара за продажба. 

CES е едно от най-големите международни изложения за потребителска електроника. На него са били световните премиери на най-известните марки в света, а за първи път на тази изложба са показвани много знакови продукти - като видео, звукова карта, видеокамера и други подобни продукти.

Първата изложба CES се открива през юни 1967 г. в Ню Йорк, а от 1995 г. се провежда в Лас Вегас. 

Тази година гостите на изложението ще имат възможност да се запознаят с уникални продукти и с най-новите разработки:

1. Платежната система BitPay заедно с девет други биткоин-компании ще демонстрират своите продукти и услуги на CES-2015 в едно събитие, наречено "Светът на Bitcoin". Събитието обещава да бъде най-голямото и най-пълно представяне на Bitcoin. В изложбата ще вземат участие BitPay Circle, Kraken, Bitmain, Blockchain, Bitstamp, Private Internet Access, Robocoin и yBitcoin. 

2. Китайската компания Xiaomi е вече в челната тройка на световните лидери на пазара на смартфони. Тя ще представи своя нов флагман Xiaomi Mi5, който ще струва само 65$. Освен с атрактивната си цена, смартфонът привлича внимание с техническите си характеристики: 5.7-инчов екран с резолюция 2560 х 1600 пиксела, четириядрен Qualcomm процесор, дактилоскопичен датчик.

3. Тайванският производител на смартфони HTC ще покаже новия си смартфон, известен до момента като "HTC Hima", който ще бъде наследник на сегашния модел на HTC One (M8). По предварителна информация, ще е оборудван с процесор от върхов клас Qualcomm Snapdragon 810, който съдържа четири 64-битови ядра ARM Cortex-A57 и четири Cortex-A53, работещи съответно на 2,0 и 1,5 GHz. Предвижда се и оперативна памет в рaзмер 3 GB и дисплей с резолюция FullHD (1920x1080 пиксела). Останалите тайни ще бъдат разкрити на CES 2015,

4.  LG ще представи 34-инчовия UltraWide UM67извит геймърски IPS монитор със съотношение от 21:9, но засега с неизвестна резолюция. Благодарение на технологията AMD FreeSync не се наблюдават никакви накъсвания или закъснявания на картината. LG обещава 99% покритие от sRGB гамата и 178 градуса покритие без изкривяване на цветовете. Особено интересно е, че няколко монитора могат да се използват заедно, както хоризонтално, така и вертикално.

Компанията LG ще представи официално операционната си система за умни телевизори WebOS TV версия 2.0.

5. На изложбата ще бъдат представени и процесорите на Intel Broadwell-U. Тази серия мобилни чипове ще се използват в обичайните ноутбуци и в "трансформър" моделите две-в-едно. Процесорите Broadwell-U ще получат графична подсистема Intel HD Graphics 5500, HD Graphics 6000 или HD Graphics 6100, ще поддържат технологията Intel Quick Sync Video, а също така могат да изобразяват картина с разделителна способност до 3840 х 2160 пиксела (60 Hz).

Най-бързият модел от серията - Core i7-5000U, е с мощност 15 W. Характеризира се с базова честота от 1.7 GHz, която в Turbo Boost режим нараства до 3,3 GHz. Другият 28-ватов двуядрен Broadwell-U чип ще замени i7-4578U,  той също разполага с две ядра, работещи в четири потока с честотна формула от 3/3.5 GHz.

6. Въпреки че LG не успя да наложи като масов продукт извития LG G Flex, на изложението CES 2015 ще бъде представен LG Flex 2. Смартфонът ще е оборудан с 64-битовия процесор Snapdragon 810, ще разполага с LTE-A връзка, но и с по-малък дисплей спрямо първия модел. Очаква се инчовете да са между 5 и 5.5, а резолюцията – Full HD.

7. На CES 2015 Sony ще покаже ново поколение флагмански смартфони - Xperia Z4, увеличената версия - Xperia Z4 Ultra и компактната версия на флагмана - Xperia Z4 Compact, с 4.6-инчов екран. Водещата Xperia Z4 и Ultra-версията са с дисплеи съответно от 5.4 и 5.9 инча.

8. Toshiba ще демонстрира прототип на робот андроид с реалистична външност, който може да се движи плавно и да говори на езика на жестовете. Предполага се, че андроидът може да намери широко приложение в сферата на услугите – например на регистратури или като туристически гид. 

Освен това японската компания ще представи "умни" очила, които ще предават изображение от проектора към лещите, без да използват допълнителна призма. Устройството тежи 42 грама, работи в тандем със смартфон и може да се ползва като дисплей за информация, предавана от мобилното устройство.

9. След много упорита работа и въвеждане на нови технологии Toshiba ще зарадва своите фенове с още една високотехнологична разработка - първият в света дисплей с резолюция Ultra HD, който предлага 3D картина без необходимост от очила.

Дисплеят използва лещи с променлив показател на пречупване (GRIN) и ниско ниво на шумове (2% спрямо 5% при обикновените 3D екрани). Дисплеят ще може да превключва между двумерни (формат 4K) и стереоскопични (HD) режими, без намаляване на яркостта при преход в 3D и без силно влошаване на качеството на 2D изображенията. Toshiba твърди, че нейният 4K екран на база GRIN има пет пъти по-добра резолюция от предишния й триизмерен дисплей.

10. Добре е да знаете, че премиерата на Galaxy S6 няма да се реализира на предстоящото изложение CES 2015, което започва на 6 януари. Вместо това Samsung планират да представят официално новото си устройство на собствено събитие, което вероятно ще се проведе през април.

11. Компанията Shuttle ще покаже в Лас Вегас новата си платформа Smartville за "умен" дом. Smartville съчетава хардуерни и софтуерни компоненти, разработени от експерти на Shuttle. Платформата се състои от контролен център, различни измервателни устройства и мрежови модули, които използват технологията за безжично предаване на данни Z-Wave (предназначена за домашна автоматизация). Smartville ще бъде в състояние да изпълнява няколко задачи: мониторинг на вътрешния климат в помещенията, сигурност, подобряване на качеството на живот и предоставяне на ежедневна информация.

12. ASUS Zenfone е най-загадъчното устройство от списъка. Asus публикуваха ново тийзър видео във Facebook. Клипът разкрива интересна подробност за новите ZenFone смартфони на компанията. Оказва се, че поне един от предстоящите модели на Asus ще е оборудван с две камери в задната част, което означава, че възможностите за фотография ще са ключовият акцент в следващия смартфон на тайванския бранд. Вероятно компанията държи да изненада феновете си, като покаже всички детайли и подобрения в новото поколение смартфони едва на изложението.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !