Екранът HoloVit за показване на холограми в къщи работи със смартфон

Наука ОFFNews Последна промяна на 05 август 2016 в 11:15 6787 0

Има много различни технологии за показване на холограми, но в болшинството си са сложни системи за запис и изобразяване на 3D видеото. Но проект HoloVit предлага по-проста система за показване на холограми, която е достъпна за всеки.

Холографският дисплей HoloVit е с функция за заснемане на изображения със смартфони, таблети и лаптопи се появи на платформата за споделено финансиране Indiegogo.com

Системата HoloVit е проектирана да работи със смартфони, таблети и лаптопи и не изисква използването на проектори или друга специална техника. В известен смисъл самите устройства са един вид проектори, които показват образа на прозрачния екран HoloVit.

Може да запишете собствена холограма и да споделяте тези холографски видеоклипове с приятелите си в социалните медии като Facebook, Instagram и WhatsApp. Това не изисква специален вид записващо устройство за запис на видеото. Достатъно е да имате смартфон, таблеткили друго видео записващо устройство.

При инсталиране на мобилното устройство на оптимално разстояние от eкрана HoloVit видеоизображенията от устройствата "оживяват", дори в добре осветени помещения. Единственият недостатък на системата HoloVit е, че изображенията и видеоклиповете трябва да бъдат предварително форматирани в холограмен вид. 

В момента проекът HoloVit търси финансова подкрепа на платформа Indiegogo, за да го пусне в масово производство. Заслужава да се отбележи, че на Indiegogo по предварителна заявка екраните HoloVit ще са на цена от $ 79 нагоре.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !