07 декември 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Какво ще остане, ако се съблече една сова?

Парад на голите животни: Притеснително, унизително и кошмарно

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 15 януари 2017 в 10:20 224421
Забулена сова с всичките си пера. Снимка: TheOwlspage

Да си задаваме въпроси и да знаем повече е прекрасно. Но може би има неща, които е по-добре да не сме знаели, защото това познание може да ни преследва завинаги.

Сега вече знаем, може би, твърде много за совите. А те, както помним от Туин Пийкс, "не са това, което са".

Всичко започна, когато писателката Дана Шварц (Dana Schwartz) забелязва особено "дебеличка" птица да почива върху кутията на климатик на фасадата на сграда в Ню Йорк и сподели това в Twitter. 

Но веднага се намира някой любител на точността, който да каже, че не е задължително птицата да е "пълна" и не се знае колко мършава може да е под перата си.

"Разбрах, че никога не съм имала представа как изглеждат совите без пера," - споделя Шварц пред Distractify.

Тя решава да направи малко изследване и открива, че "Отговорът е ... кошмарно". И естествено, споделя важните си открития с обществеността.

След първоначалния ужас и пределното осъзнаване, че птиците са наследници на динозаврите, разбираме, че тези снимки са всъщност очарователни - те показват колко много допринасят перата за външния вид на птицата и че могат да удвоят визуално размера й.

Специалисти потвърдиха, че точно така изглеждат совите без пера.

Джефри Мисах (Jeffrey Meshach), заместник-директор на World Bird Sanctuary, потвърди пред Buzzfeed, че това са екземпляри от забулена сова, която между впрочем се среща и в България.

Но нещата не спират до тук. Потребителите на социалната мрежа започват да предлагат собствените си открития на животни, останали без пера или козина.

"Гол" опосум.

Сладко зайче, останало без козина.

Таралеж.

А това долу е мечка. 

"Сладките" животни никога няма да бъдат същите...


+ 3
- 0
Добре е, че жените не са като совите, но не всички
 
Още от : Въпроси
Виц на деня: 4 юни
04 юни 2022 в 07:561
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.