Довечера НАСА ще направи нов опит за стартиране на "летящата чиния"- LDSD (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 08 юни 2015 в 17:40 2432 0

Кредит НАСА

Отделът за поддръжка на LDSD докладва, че днес, понеделник, 8 юни, 07:30 ч хавайско време (20:30 българско време) ще направи опит да стартира механизма за кацане на Марс от Кауай, Хавай.

Експертите на НАСА се надяват тази технология да даде възможност да се увеличи размера на полезните товари, които агенцията да може да достави на Марс. Системата, която помогна на Curiosity през август 2012 може да се справи само с около 1 тон - далеч под това, което има намерение да изпрати агенцията на Червената планета - около 11-22 тона, необходими за едно пилотирано изследване, съобщиха представители на НАСА.

Телевизионния канал на НАСА и Ustream канала на  JPL му ще извършва старта на живо, започващ от 20:00 г., българско време.

Успешният тест на LDSD изисква сложен набор от събития, включително използването на балон за големи надморски височини, ракетни двигатели, надуваемите възглавници (SIADs) и множество свръхзвукови забавители (деселератори). Мисията на LDSD ще демонстрира революционни технологии, които ще позволят безпрецедентно големи товари да се приземят безопасно на повърхността на Марс или други планетарни тела с атмосфери, включително Земята.

Първите тестове на "летящата чиния" са се състояли в края на юни 2014 г.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !