06 февруари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Ако птиците оставяха следи в небето, щяха да изглеждат така

Фотограф заснема пътя на птиците

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 03 януари 2018 в 12:54 128830
Снимка: Xavi Bou

Ако птиците оставяха следи в небето, как ще изглежда това?

Испанският фотограф Хави Бу (Xavi Bou) прекарва последните пет години опитвайки се да улови тези неуловими следи, оставени от летящите птици или, както казва той, "за да видим невидимото", разказва National Geographic.

Фотографът проучва фотографски техники, които биха му позволили да изрази любовта си към природата и да покаже красотата на птиците по начин, невиждан досега.

Проектът на Бу се нарича "Орнитография".

Подобно на въздушна змия, тръстиков блатар се плъзга над дърветата, по които са накацали големи корморани. Богатите на диви животни влажните зони в  Испания не използват за земеделски нужди от 50-те години и са възстановени през 2005.

"През зимата скорците се събират на големи групи", разказва Бу, коментирайки тази снимка, направена в нивите на село Арбека, Испания. "Скорците често предпочитат градове и земеделски площи, където намират храна в изобилие".

Ято розово фламинго в спокоен залив на север от делтата на река Ебро в Испания, на брега на Средиземно море. Над тях лети сребриста чайка.

В близост до рибарското селище в Испания, чайките образуват фантастична жива картина, гонейки лодка за отпадъци.

Фотографът работи с видео камера, с която прави снимки с висока резолюция. Бу избира част от този материал и наслоява отделни кадри в едно изображение.

Така се получават тези нереално-сюрреалистични изображения.


Колония на арктически рибарки бяга от местата си гнездене в Исландия.

Група арктически рибарки се гмуркат за херинга, докато два арктически морелетника (представени с тъмна "седмица" в центъра) се опитват да откраднат рибата в Jökulsárlón, голямо ледено езеро в югоизточната част на Исландия.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Фото
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.